Ypres Rally Belgium – Μέρα 1η: Ο Neuville προηγείται στην τριπλή μάχη για τη νίκη

Η πρώτη μέρα του Ypres Rally Belgium ολοκληρώθηκε με τον Thierry Neuville να προηγείται στον αγώνα. Προτού όμως γίνει αυτό οι μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ τριών οδηγών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια του σκέλους, με τις καιρικές συνθήκες να μην επαληθεύονται και οι οκτώ ειδικές διεξάγονται σε στεγνή επιφάνεια.

Η δράση ξεκίνησε με τον Kalle Rovanpera (GR Yaris) να προηγείται και να δείχνει πολύ δυνατός από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή. Στη δεύτερη όμως μια έξοδος του πρωτοπόρου στην βαθμολογία άλλαξε άρδην τη ροή του αγώνα καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

 

Ο Elfyn Evans (GR Yaris) ήταν αυτός που πέρασε επικεφαλής, θέση την οποία κρατούσε μέχρι και την έκτη ειδική. Από κει και πέρα ο Neuville που παρά το νωθρό ξεκίνημα και το λάθος το πρωί, κατάφερε να ανακάμψει στο επαναληπτικό πέρασμα από τις ειδικές και μετά και από αλλαγές στο set up του Hyundai στο σέρβις, κάλυψε το χαμένο χρόνο και στο τέλος βρέθηκε πρώτος με διαφορά 2,5 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Ott Tanak.

Ο ομόσταυλός του Neuville ήταν συνεχώς δεύτερος και εκεί έκλεισε την πρώτη μέρα. Είναι στη μάχη της νίκης και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Ο Elfyn Evans δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τα Hyundai, τα οποία υπερτερούν σε τελική από το Yaris. Ο Βρετανός πέραν του γεγονότος ότι έχασε την πρωτοπορία, επίσης οπισθοχώρησε τρίτος και καπάκι ήρθε και μια ποινή 10 δευτερολέπτων λόγω προάφισξης σε σημείο ελέγχου και βρίσκεται 13,7 μακριά από την πρώτη θέση.

Τέταρτος είναι ο Esapekka Lappi (GR Yaris), ο οποίος δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. Ο Φινλανδός ήταν αρχικά σε μάχη με τον Breen (Ford Puma) όμως ειδική με ειδική έφτασε τη μεταξύ τους διαφορά στα 18,8 δευτερόλεπτα.

Στην έκτη θέση είναι ο Gus Greensmith (Ford Puma), με τους Oliver Solberg(Hyundai i20 N) και Adreien Fourmaux (Ford Puma)να συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Ακόμα οκτώ ειδικές περιλαμβάνει το Σάββατο. Με τις διαφορές ακόμα να είναι μικρές, αναμένονται σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια του αυριανού δεύτερου σκέλους.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Neuville 49min 50.4sec
2. Tänak +2.5sec
3. Evans +13.7sec
4. Lappi +37.sec
5. Breen +56.1sec
6. Greensmith +1min 34.5sec