Ypres Rally Belgium – Μέρα 2η: Μπροστά ο Tanak μετά από ένα δραματικό σκέλος

Δραματική ήταν η δεύτερη μέρα στο Ypres Rally Belgium αφού οδηγικά λάθη έφεραν αυτοκίνητα στα χαντάκια αλλάζοντας συνεχώς την εξέλιξη του αγώνα.

Οι οδηγοί έτρεξαν σε στεγνές συνθήκες επιλέγοντας όλοι τη σκληρή γόμα της Pirelli. Τα βλέμματα ήταν σαφώς στραμμένα στην τριπλή μάχη για τη νίκη μεταξύ των Neuville, Tanak και Evans.

Ο Ott Tanak (Huyndai i20 N) με το καλημέρα πέρασε πρώτος και διατήρησε τη θέση μέχρι και την 10η ειδική. Από κει και πέρα ο Εσθονός ανέφερε πρόβλημα στο σύστημα μετάδοσης με αποτέλεσμα να χάσει ορισμένα δευτερόλεπτα και συνάμα την πρώτη θέση από τον Neuville.

Αγωνιζόμενος εντός έδρας, ο Neuville είχε το ρυθμό να αποσπαστεί από τους διώκτες του και να δημιουργήσει διαφορά 18 δευτερολέπτων μέχρι και τη 13η ειδική. Η όλη προσπάθεια πήγε στράφι όταν στην έξοδο από αριστερή στροφή με χώμα στο δρόμο που έβαλαν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, ο Neuville έριξε το Hyundai σε χαντάκι με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.

Αυτή η εξέλιξη έφερε τον Tanak ξανά πρώτο, ο οποίος ήταν σε  μάχη με τον Elfyn Evans (GR Yaris). Μέχρι το τέλος του σκέλους αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στα 8,2 δευτερόλεπτα και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην αυριανή μέρα.

Ο Evans προσπάθησε να μείνει κοντά στα Hyundai όμως δεν είχε την ταχύτητα για να απειλήσει τους Tanak και Neuville. Είναι δεύτερος μετά και την εγκατάλειψη του Neuville και αν θέλει να αλλάξει το αποτέλεσμα πρέπει να αλλάξει την εικόνα του προς το καλύτερο.

Τρίτος είναι ο Esapekka Lappi (GR Yaris). Αρχικά ο Φινλανδός ήταν σε μάχη με τον Craig Breen για την τέταρτη θέση όμως ο Ιρλανδός έκανε λάθος στην 10ηειδική ρίχνοντας το Puma σε χαντάκι, εξέλιξη που διέκοψε την ειδική για τους υπόλοιπους εργοστασιακούς που ακολουθούσαν.

Έτσι ο Lappi έμεινε άνετα τέταρτος και η αποχώρηση του Neuville τον φέρνει σε θέση βάθρου.

Ενδιαφέρον ήταν η μάχη μεταξύ του Oliver Solberg (Hyundai i20 N) και του Adrien Fourmaux (Ford Puma). Ο Fourmaux κατάφερε να τον περάσει στην 11ηειδική και διατηρήθηκε μπροστά του μέχρι και την 14η ειιδκή. Στην επόμενη έφτασε δυο λεπτά αργοπορημένος με αποτέλεσμα να πάρει ποινή 20 δευτερολέπτων.

Ο Solberg φυσιολογικά πέρασε ξανά μπροστά του ολοκληρώνοντας τη μέρα στην τέταρτη θέση, με τον Fourmaux να είναι πέμπτος.

Μετά τα προβλήματα που είχε χθες με τον συμπλέκτη, ο Takamoto Katsutaέ έγραψε ορισμένους ανταγωνιστικούς χρόνους σήμερα και συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Για την M-Sport Ford η σημερινή μέρα ήταν καταστροφική καθώς πέραν από την εγκατάλειψη του Breen, είδε τον Gus Greensmith να κάνει λάθος και να καταστρέφει τον πίσω αριστερό τροχό με αποτέλεσμα να μένει εκτός ανταγωνισμού.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται αύριο με τέσσερις ειδικές διαδρομές. Όπως είδαμε και σήμερα είναι απρόβλεπτος και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Tänak 1hr 58min 55.2sec
2. Evans +8.2sec
3. Lappi +1min 9.8sec
4. Solberg +2min 51.6sec
5. Fourmaux +3min 5.9sec
6. Katsuta +5min 39.3sec