Ypres Rally Belgium – Shakedown: Ο Neuville ταχύτερος όλων

Από νωρίς έδειξε τις προθέσεις του ο Thierry Neuville στον αγώνα της πατρίδας του, καθώς πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N ήταν ο ταχύτερος όλων στο σημερινό απογευματινό shakedown του αγώνα.

Ο Neuville άφησε δεύτερο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä αφού ο οδηγός του Toyota GR Yaris ήταν μόλις έξι δέκατα πιο αργός. Ο Elfyn Evans με το δεύτερο GR Yaris ολοκλήρωσε δεύτερος έχοντας ίδιο χρόνο με τον Oliver Solberg, όντας και οι δυο επτά δέκατα πιο αργοί από τον Φινλανδό.

Οι βροχές που προηγήθηκαν πριν από τη διαδικασία προϊδέασαν για το τι θα επακολουθήσει το Σαββατοκύριακο. Στην ειδική Nieuwkerke μήκους 7,34 χιλιομέτρων η πρόσφυση ήταν μεταβλητή στην αρχή όμως στη συνέχεια τα δεδομένα ήταν καλύτερα με το οδόστρωμα να στεγνώνει.

Στο πρώτο πέρασμα ο Neuville πέτυχε το ταχύτερο πέρασμα όμως στο δεύτερο ο Rovanperä ήταν αυτός που πέρασε μπροστά. Ο Βέλγος μείωσε στο ένα δέκατο τη διαφορά στο τρίτο πέρασμα πριν γράψει τον ταχύτερο χρόνο στην τέταρτη διέλευση. Έχοντας κερδίσει πέρυσι, ο Neuville θέλει να υπερασπιστεί τη νίκη του στο Ypres.

Στην υβριδική εποχή ακόμα δεν έχει κερδίσει και επιμένει ότι τα πράγματα δε θα είναι εύκολα. «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας», είπε ο Neuville. «Είχαμε ήδη μεταβαλλόμενες συνθήκες στο shakedown, οπότε αυτές θα περιμένουμε το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να κάνουμε ένα έξυπνο αγώνα και να προσπαθήσουμε να απολαύσουμε τον αγώνα».

Ο Craig Breen, νικητής και αυτός στο Ypres, έφερε το M-Sport Ford Puma στην πέμπτη θέση γενικής. Ήταν 1,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville, με τον Esapekka Lappi να ολοκληρώνει έκτος με διαφορά μόλις 0,1 δευτερόλεπτα. Ο Adrien Fourmaux με Puma ήταν έβδομος και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Ott Tänak τερμάτισε όγδοος.

Ο Takamoto Katsuta παραλίγο να στρίψει σε λάθος δρόμο σε μια διασταύρωση μετά από λάθος μετά από λάθος σημειώσεις, αλλά ανέκαμψε και κατέλαβε την ένατη θέση, με τον Gus Greensmith να συμπληρώνει τη δεκάδα. Αποτελέσματα Shakedown

1. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N 3min 44.4sec
2. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +0.6sec
=3. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +1.3sec
=3. Oliver SOLBERG Hyundai i20 N +1.3sec
5. Craig BREEN Ford Puma +1.6sec
6. Esapekka LAPPI Toyota GR Yaris +1.7sec
7. Adrien FOURMAUX Ford Puma +2.2sec
8. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +2.4sec
9. Takamota KATSUTA Toyota GR Yaris +4.0sec
10. Gus GREENSMITH Ford Puma +5.2sec