YPF Rally Argentina-Μέρα τρίτη: Η διαφορά εξανεμίστηκε

Σε θρίλερ αναμένετε να εξελιχθεί η τελευταία μέρα του ράλι Αργεντινής, καθώς η μεγάλη διαφορά που είχε ο Evans από τον Neuville εξανεμίστηκε και πλέον όλα είναι πιθανά. Αρκετά καλά ξεκίνησε τη μέρα ο Evans κερδίζοντας μάλιστα και την εναρκτήρια ειδική του σκέλους. Στη συνέχεια όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς είχε σκασμένο ελαστικό στη δωδέκατη ειδική, έχασε τα πίσω αεροδυναμικά στη 14η και  έχοντας κακή ψυχολογία στην τελευταία ειδική της μέρας είδε τη διαφορά του ενός λεπτού να μειώνετε στα 11.5 δευτερόλεπτα.

Ούτε ο Neuville ξεκίνησε καλά τη μέρα. Είχε και αυτός σκασμένο ελαστικό στη 10η ειδική διαδρομή και πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων το οποίο άλλαξε στο σέρβις. Στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές αντεπιτέθηκε, κέρδισε τις δυο τελευταίες και βρίσκετε σε απόσταση όπου μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη.

Στην τρίτη θέση βρίσκετε ο Ott Tanak ο οποίος σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους καταφέρνει να κρατά πίσω του τον Sebastian Ogier. Ο πρωταθλητής δεν μπορεί να βρει ρυθμό καθώς το αυτοκίνητο δεν αποδίδει όπως αυτός θα ήθελε. Πέμπτος είναι ο Jari-Matti Latvala και την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Hayden Paddon.

Στην κατηγορία WRC2 ο Pontus Tidemand αύξησε το προβάδισμα που απέκτησε τη δεύτερη μέρα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει την κατηγορία. Δεύτερος πέρασε ο Alonso Huan Carlos και τρίτος ο Heller Pedro.

Από την τέταρτη θέση που έτρεχε αναγκάστηκε να αποχωρήσει ο Mads Ostberg ο οποίος κτύπησε το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αποχώρησαν επίσης και οι δυο οδηγοί της Citroen  ο μεν Meeke έφερε το αυτοκίνητο για δεύτερη φορά στον αγώνα τούμπα, ο δε Breen είχε διαρροή λαδιού την οποία δεν μπόρεσαν να σταματήσουν οι μηχανικοί στο σέρβις.

Τρεις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ ο Evans αν θέλει να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στο WRC.