King of Nation Γύρος 4ος/King of Asia Γύρος 2ος – Ebisu Ιαπωνία

Η θρυλική πίστα Ebisu και η διαδρομή Minami αποτελεί τον σταθμό για τον 4ος γύρο του πρωταθλήματος King of Nations και συνάμα τον 2ο του King of Nations για το πρωτάθλημα 2017.

Το περίφημο τυφλό άλμα, που στην συνέχεια υπάρχει ένα τσιμεντένιος τείχος ένα σημείο το οποίο είναι πασίγνωστο στο χώρο του Drift σαν το απόλυτο τεστ αλλά αναμφίβολα και το πιο δύσκολο κομμάτι στο ημερολόγιο της χρονιάς. Σε ένα ξηρό περιβάλλον στα ψυχρά αλλά ηλιόλουστα βουνά Fukushima θα έδινε στους οδηγούς την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα καλύτερα τους περάσματα σε μια πίστα που δεν αφήνει περιθώριο για το παραμικρό λάθος.

Όπως πάντα οι οδηγοί προσπαθούν να πιέσουν στα όρια τους αλλά μερικές φορές αυτό έχει και κάποια άσχημα αποτελέσματα.  Αρκετοί οδηγοί μετά από την υπερπροσπάθεια πιέζοντας στα όρια και λίγο παραπέρα χρειάστηκαν χρόνο να επιδιορθώσουν τα τραυματισμένα τους αγωνιστικά.

Ακόμη και ο Naoki Nakamura ανακάλυψε τα όρια κατασκευής του S15 μετά το άλμα και την επαφή που είχε με τον απέναντι τοίχο.

Μπαίνοντας στα βαθμολογημένα περάσματα ο Daigo Saito απέδειξε ακόμη μια φορά ότι ήταν και παραμένει το μεγάλο φαβορί πιέζοντας το τρελό του 1000 ίππων JZ100 στα όρια του παίρνοντας την πρώτη θέση με βαθμολογία 97 αλλά γράφοντας και την υψηλότερη ταχύτητα 125 χιλιόμετρα ανά ώρα στο άλμα. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Naoki Nakamura μα βαθμολογία στα 94,92 και ταχύτητα εισόδου 2 χιλιόμετρα πίσω από τον Daigo. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αυστραλός Chris Dejager εντυπωσιάζοντας τους πάντες στην παρθενική του παρουσία και στην τέταρτη θέση πετυχαίνοντας ένα από τα καλύτερα του αποτελέσματα ο οδηγός από το Κουβέιτ Nasser Almutairi.

Με την ολοκλήρωση των βαθμολογημένων περασμάτων είδαμε την ατυχία να κτυπάει την πόρτα Γάλλου οδηγού Axel Francois και του Ιάπωνα Nakamura Mike αν και είχαν εξαιρετική παρουσία δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Μπαίνοντας στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα είδαμε τον Keiichiro Kadekaru, να έχει μια επαφή με τον τοίχο ως αποτέλεσμα να τραυματίσει το αγωνιστικό του, δίνοντας το δικαίωμα για πρόκριση στους 8, στον Toni “Half Breed” Arakaki.

Παρά το γεγονός ότι πέτυχε την καλύτερη του επίδοση στα μονά βαθμολογημένα περάσματα κατακτώντας την 4η θέση, με ένα λάθος στα διπλά ο οδηγός από το Κουβέιτ Nasser Almutari, έδωσε το δικαίωμα στον Hirokine Tanaka να περάσει στους 8.

Οι Αμερικανοί Keneth και Jessie Sierkel  είχαν παρόμοια τύχη φτάνοντας μέχρι τους 8 με εξαιρετική παρουσία σε όλα τους μέχρι εκείνη την στιγμή χάνοντας από Naoki Nakamura και Tatuya αντίστοιχα.

Ο Daigo Saito Βρήκε απέναντι του τον συμπατριώτη του οδηγό του King of Nations Toni “Half Breeds” Arakaki, με τον Arakaki να έχει ένα λάθος στην τελευταία στροφή το οποίο του στοίχισε τον αγώνα. Παρόμοια ιστορία για τον Tokusa στον δικό του αγώνα, αφού κατάφερε να πάρει πλεονέκτημα από το πρώτο πέρασμα 7-3 αλλά ένα τραγικό λάθος στο δεύτερο έδωσε την πρόκριση στον ημιτελικό στον Tanaka.

Στους ημιτελικούς ο Daigo Saito αντιμετώπισε τον Tanaka, σε ένα αγώνα στον οποίο δεν έκανε το παραμικρό λάθος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά γιατι θεωρείται ένας από τους κορυφαίους οδηγούς στο King of Nations, πέρασε με σχετική άνεση στον μεγάλο τελικό.  Στον άλλο ημιτελικό είχαμε το ζευγάρι Nakamura – Tatsuya, με τον κόσμο να επιζητεί με θέρμη νίκη του Naoki για να δουν μια επανάληψη του τελικού στον προηγούμενο αγώνα, κάτι το οποίο και έγινε με τον Nakamura να περνάει στον μεγάλο τελικό εκεί όπου τον ανάμενε ο Daigo.

Στον μικρό τελικό ένα προβάδισμα 7-3 υπέρ του Tanaka, στο πρώτο πέρασμα ήταν αρκετό για να του δώσει την τελευταία θέση στο βάθρο, αφού το 6-4 που πέτυχε στο δεύτερο πέρασμα ο Tatsuya δεν ήταν αρκετό.

Μεγάλος τελικός, ο αγώνας που περίμεναν όλοι με αγωνία και ξεκινάει η μάχη με τον Daigo να βρίσκεται μπροστά με το JZX του, φτάνοντας στο άλμα με όλη την ταχύτητα του, προσγειώθηκε εκτός γραμμής χάνοντας το αγωνιστικό αλλά και το πρώτο πέρασμα με 10-0. Με το σκορ ασφαλείας που είχε με το μέρος του ο Nakamura κινήθηκε ασφαλισμένα αν και έχασε 6-4 στο δεύτερο πέρασμα κέρδισε την πρώτη θέση.

Αυτό σημαίνει ότι ό Daigo Saito παραμένει στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος King of Nations, ενώ ο Naoki Nakamura και αυτός παραμένει στην πρωτοπορία στο πρωτάθλημα King of Asia.  Το ερώτημα που παραμένει να αιωρείται είναι εάν θα τα καταφέρει να κλέψει το πρωτάθλημα King of Asia ο Nakamura στον τελευταίο αγώνα στην Μαλαισία στις 8 και 9 Ιουλίου.

Προτού μάθουμε ποιος θα είναι ο επόμενος King of Asia επόμενος αγώνας είναι για το πρωτάθλημα King of Europe. Μετά από ένα απίστευτο αγώνα στην Αυστρία ο αγώνας επιστρέφει στην Ισπανία και στην πίστα της Βαλένθια, με τους οδηγούς να παλεύουν για τους υπέρ πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα.  Μπορεί κάποιος να νικήσει τους Driftbrothers μετά το 1-2 στην Αυστρία στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.