King Of Nations Γύρος 3ος King Of Asia 1ος Γύρος: Nikko Circuit Ιαπωνία

Οδηγοί από όλο τον κόσμο για ακόμη μια φορά μαζεύτηκαν για τον 3ο γύρο του King of Nations το οποίο επέστρεψε στην Ιαπωνία και στην πίστα Nikko παράλληλα με τον εναρκτήριο αγώνα για το King of Asia 2017.  Έχοντας φιλοξενήσει τα τελευταία δύο χρόνια αγώνες του πρωταθλήματος, η πίστα Nikko αποτελεί πόλο έλξης για τοπικούς οδηγούς οι οποίοι θα έχουν να διαγωνιστούν με μερικούς από του κορυφαίους οδηγούς διεθνώς.

Κριτές του αγώνα ήταν οι “Drift King” Keiichi Tsuchiya επικεφαλής, μαζί με τους, Vernon Zwaneveld και Zai Hamdan. Ο σχεδιασμός που έκαναν στην πίστα απαιτούσε γρήγορη και επιθετική οδήγηση κάτι που οι οδηγοί ήταν κάτι περισσότερο από χαρούμενοι για να παρουσιάσουν στους θεατές.

Μετά τα πρωινά δοκιμαστικά, μπήκαμε στα βαθμολογημένα περάσματα, ο νικητής του King of Asia Naoki Nakamura κέρδισε την πρωτιά πιέζοντας το Nissan S15 στα απόλυτα του όρια. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Kouji Tkusa ο οποίος οδήγησε εξαιρετικά και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Daisuke Fakuda.

Τα θέματα που αντιμετώπισε με το αγωνιστικό του ο Daigo Saito τον ανάγκασαν να αλλάξει αυτοκίνητο και αντί το JZX100, να τρέξει με το τρελό Corvette Gt300 των 800 ίππων αλλά και 900 Κιλών.

Ο ανταγωνισμός αποδείχθηκε πολύ σκληρός, καθώς οι διεθνείς οδηγοί όπως ο Nasser Almutairi από το Κουβέιτ ο Alex Francois από την Γαλλία και ο Andre Silva από την Βραζιλία έχασαν και αποχώρισαν νωρίς από ένα τοπικό απίστευτο ταλέντο.

Ο Toni “Half Breeds” Arakaki βρήκε στον δρόμο του για στους 32 τον Takafumi Yamaguchi. Παρά το γεγονός ότι ο Arakaki πήρε προβάδισμα από το πρώτο πέρασμα ένα λάθος του στο δεύτερο επέστρεψε στον Yamaguchi να περάσει βρίσκοντας αντίπαλο στου 16 τον Kouji Tokusa.

Παρά το γεγονός ότι πήρε την δεύτερη θέση το 2016 στο πρωτάθλημα King of Nations στον συγκεκριμένο έχασε στους 16 από τον Hiraoka Hideo.

Η φόρμα στην οποία είχε βρεθεί ο Naoki Nakamura ήταν απερίγραπτη καταφέρνοντας να αποκλείσει στους 16 τον Keiichiro Kadekaru, πριν καταφέρει να περάσει στον ημιτελικό αποκλείοντας τον Wataru Saito.

Η Miki Tagaki ήταν μία από τις δύο γυναικείες παρουσίες του αγώνα καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι του 8 κερδίζοντας στο Sudden death τον Hirohide Tanaka.  Εκεί όμως βρήκε απέναντι της, τον Hiaroka Hideo, ο οποίος την απέκλεισε παίρνοντας αυτός το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Ο Daigo Saito άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα καθώς επικράτησε τους Daisuke Fukuda, Kentaro kawai, και Norio Saito πριν βρει απέναντι του στον ημιτελικό τον Kouji Tokusa.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι οι οπαδοί έλπιζαν να δουν ένα τελικό μεταξύ των Nakamura και Saito και οι οδηγοί δεν τους απογοήτευσαν καθώς και οι δυο κατάφεραν να περάσουν στο μεγάλο τελικό.

Στον μικρό τελικό είχαμε μια συναρπαστική μάχη μεταξύ των Kouji και Hiraoka, με το πρώτο πέρασμα στο 4-6 και το δεύτερο στο 5-5 είχαμε την επικράτηση του Hiraoka και την κατάκτηση της 3ης θέσης εν αναμονή για τον μεγάλο τελικό.

Μεγάλος τελικός και ο Daigo βάλθηκε να αποδείξει σε όλους ότι το ολοκαίνουργιο του Corvette GT300 είναι ακόμη ένα πετυχημένο τρελό εργαλείο παίρνοντας το προβάδισμα στο πρώτο πέρασμα. Ο Nakamura πίεσε στα όρια το S15, δεν κατάφερε όμως να γυρίσει τον αγώνα με τον Saito να κατακτά την δεύτερη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα King of Nations.

Ο Daigo Saito με την νίκη του αύξησε το προβάδισμα του έναντι του απόντα από τον αγώνα Luke Fink για το πρωτάθλημα King of Nations. Έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα ο Naoki Nakamura βρίσκεται στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα King of Asia, με τον Saito στην δεύτερη και στην 3η θέση τον Hideo Hiraoka.

Αυτή το Σαββατοκύριακο, ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στην θρυλική πίστα Ebisu για τον 4ο γύρο του πρωταθλήματος Federal Tyres King of Nations και τον 2ο του King of Assia.