40o Ράλι Αφροδίτης-Μέρα πρώτη: Τους πάει το βουνό

Με φόντο τη χερσόνησο Ακάμα και τον κόλπο της Πόλης ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 40ου Ράλι Αφροδίτης. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα οι Τσουλόφτας/Ηλία είναι αυτοί που προηγούνται μετά από πολύ καλή εμφάνιση και από ότι φαίνεται τους πάει το βουνό. Κατάφεραν να κερδίσουν τρείς από τις τέσσερις ειδικές της σημερινής μέρας και αύριο θα ξεκινήσουν με πλεονέκτημα 42 δευτερολέπτων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου οι οποίοι έχασαν πολύτιμα δευτερόλεπτα από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή, καθώς είχαν σκασμένο ελαστικό. Στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς και σημειώνοντας χρόνους τριάδας κατάφεραν να κερδίσουν θέσεις στη γενική κατάταξη.

Τρίτοι είναι οι Δημοσθένους/Λαός, τρία δευτερόλεπτα μακριά από τη δεύτερη θέση. Οι περσινοί πρωταθλητές κέρδισαν τη δεύτερη ειδική διαδρομή, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αντιμετώπισαν πρόβλημα με το τιμόνι του EVO9 στην τελευταία ειδική της μέρας, χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα και συνάμα την επαφή με την κορυφή.

Οι Πανίκος Πολυκάρπου/Κωσταντίνος Σιάλος είναι τέταρτοι και στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Αντωνίου/Πιερής. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Παφίτης/Βασιλείου ακολουθούμενοι από τους Παρασκευά/Αριστοδήμου και Λεωνίδου/Αγαθαγγέλου οι οποίοι βρίσκονται στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα.

Στη δικήνητη κατηγορία, οι εξ Ελλάδος Αργυρίου/Πετρίζης είναι αυτοί που προηγούνται, με τους Παναγιώτη και Αντρέα Ξενοφώντος να είναι δεύτεροι και τους Σκεύο και Μαίρη Γερολέμου να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.

Για αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής λόγο, στους Παρασκευά/Αριστοδήμου, Αντωνίου/Πιερή και Ζήνωνος/Τσιελεπή άγνωστοι έριξαν πέτρες στην τρίτη ειδική με αποτέλεσμα να σπάσει το μπροστινό γυαλί των αγωνιστικών.

Δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος οι Μαννούρης/Χρυσοστόμου και Παπασάββας/Ευριπίδου.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τέσσερις ειδικές διαδρομές (δυο επαναλαμβανόμενες) και το απόγευμα θα ξέρουμε αν οι Τσουλόφτας/Ηλία θα καταφέρουν να κερδίσουν τον τρίτο αγώνα της σεζόν.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&M PICS