King Of Europe: Πρώτος Γύρος – Greinbach Αυστρία

Ένα απίστευτο ξεκίνημα αγωνιστικής χρονιάς στο Federal Tyres King Of Europe με ωραίο στυλ είχαμε με το πρώτο αγώνα να διοργανώνεται στην πανέμορφη πίστα του Greinbach στην Αυστρία. Η πίστα φιλοξένησε για ακόμη μια χρόνια τον πρώτο αγώνα για το πρωτάθλημα King Of Europe. Οι καλύτεροι οδηγοί της Ευρώπης ταξίδεψαν από όλη την ήπειρο για να βρεθούν εκεί, σε μια προσπάθεια για να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο.

Όλα τα μάτια ήταν καρφωμένα στοΝ πρωταθλητή 2016, Remmo Niezen και το καινούργιο του BMW Z4. Ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πριν τον πρώτο αγώνα. Έκανε ένα εξαιρετικό πέρασμα στον αγώνα κατακτώντας απλά την πρώτη θέση στα βαθμολογημένα περάσματα.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Ρουμάνο οδηγό Calin Ciortan ο οποίος είχε πολύ επιθετικές γραμμές πλησιάζοντας σε πολλά σημεία το τέλειο τόσο στα δοκιμαστικά αλλά και στα βαθμολογημένα περάσματα. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο οδηγός της Red Bull Driftbrothers στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Ελβετός οδηγός Nicolas Maunoir τον οποίο αναμένουμε να τον δούμε να διαγωνίζεται για μια θέση στο πόντιουμ αφού και πάλι μας εντυπωσίασε με τα περάσματα του.

Μετά από εντυπωσιακές μάχες στην κατηγορία Pro2, ο πρώην πρωταθλητής Pavlin Panev εγκατάλειψε με πρόβλημα στο αγωνιστικό του. Η εξέλιξη αυτή έστειλε στον τελικό τους Gunther Dent και τον τοπικό οδηγό Dario Brandner. Καθώς οι οπαδοί απόλαυσαν ένα πολύ καλό τελικό, είδαμε τον Brandner να επικρατεί με σκόρ 6-4 και 6-4.

Στον μικρό τελικό με τον Penev να μην μπορεί να επισκευάσει το αυτοκίνητο του εγκαίρως, ο Dairo κέρδισε χωρίς αγώνα συμπληρώνοντας το βάθρο στην κατηγορία Pro2.

Στο τελικό του Queen of Europe είχαμε αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια 2016 Karolina Pilacxyk και την Michaela Sacherova.  Δυστυχώς τα λάθη από την Sacherva επέτρεψαν στην Pilarczyk να ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου και πάλιν, με σκορ 8-2 και 7-3. Το πόντιουμ συμπλήρωσε η kristalina Stefanova.

 

Με την ολοκλήρωση των δύο προαναφερθέντων τίτλων ο αγώνας μπήκε στην τελική του ευθεία με την διεξαγωγή της κατηγορίας Pro.

Στους 16 καλύτερους οδηγούς είδαμε απίστευτες μάχες με τον Rick Van Goethem να χάνει παρόλο που είχε ένα από τους εντυπωσιακότερους μέχρι στιγμής αγώνες. Ο Calin Ciortan ήταν αυτός που διασφάλισε ότι κανένας από τις 5 Ελληνικές συμμετοχές δεν θα περνούσε στους κορυφαίους 8. Μία κλειστή μάχη μεταξύ των Ιταλών οδηγών Monteverde και Checchin, βρήκε ένα μικρό λάθος να είναι ζωτικής σημασίας και το εντυπωσιακό του Σαββατοκύριακο κάπου εκεί να τελειώνει.  Ακόμη μια μάχη με έντονο ενδιαφέρον είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές με τον πρωταθλητή King Of Nation 2016 Nicolas Delorme εναντίον του Eli Hountodji και ένα σκόρ 4-6 και 5-5 και τον πρωταθλητή εκτός.

Με μια από τις καλύτερες σειρές αθλητών να περνούν στους 8, που έχουμε δει ποτέ. ο πρωταθλητής Remmo Niezen αντιμετώπισε τον Benjamin Boulbes. Μια τρελή μάχη μεταξύ δύο κορυφαίων οδηγών πήγε στην διαδικασία του Sudden Death, με τον Γάλλο Niezen να περνάει στους 4.

Βλέποντας πόσο κλειστές ήταν οι μάχες για στους 8, αμέσως μπορείτε να αντιληφθείτε τι έγινε στους ημιτελικούς. Στον πρώτο ημιτελικό ο Niezen κατάφερε να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα 6-4 στο πρώτο πέρασμα, με τον Joe Hountodji να μην μένει με σταυρωμένα χέρια πετυχαίνοντας στο δεύτερο πέρασμα μια βαθμολογία 7-3 και μια θέση στον τελικό. Στο δεύτερο ημιτελικό με ένα πρώτο πέρασμα στο 5-5 οι Ciortan και Eli Hountondgi έδειξαν ότι θα είναι ένα αγώνας με κλειστό σκορ. Ο Eli σφράγισε όμως την παρουσία του στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε τον αδελφό του.

Στον μικρό τελικό, οι Niezen και Ciortan ξεκίνησαν με ένα πρώτο πέρασμα στο 5-5 αλλά το δεύτερο πέρασμα έδωσε την νίκη με 6-4 στον Calin Ciortan και συνάμα και το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Μεγάλος τελικός, η μάχη που όλοι περίμεναν με αντιμέτωπους τους Driftbrothers. Με τον Joe να έχει ήδη κατακτήσει αρκετές νίκες και τον Εli να κυνηγά την πρώτη του. Ο Eli δεν έκανε κανένα λάθος και στα δύο περάσματα και με μια βαθμολογία στα 6-4 και 6-4 ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρου παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο King of Europe.

Ήταν αναμφισβήτητα ένα αξέχαστο ξεκίνημα για το 2017 και την ζώνη Ευρώπης καθώς προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους γύρους του Federal Tyres King of Nations επιστρέφοντας στο Nikko Circuit της Ιαπωνίας το επόμενο Σαββατοκύριακο με την Ebisu Circuit μόλις μια εβδομάδα αργότερα. Ο δεύτερος γύρος του King Of Europe θα διεξαχθεί στις 6-7 Μάιου στην Βαλένθια της Ισπανίας.