XION Rally Argentina 2019 – Υπερειδική: Ξανά Tanak

Ο Ott Tanak (Toyota Yaris) ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην υπερειδική που έγινε την Πέμπτη το βράδυ στο XION Rally Argentina, πέμπτο γύρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Ο Εσθονός, ο οποίος ήταν ο ταχύτερος και στο πρωινό shakedown, κατάφερε υπο βροχή στη μεικτής επιφάνειας και μήκους 1.90km διαδρομή Villa Carlos Paz να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας δεύτερο τον Sebastien Ogier (Citroen C3) με διαφορά 1.6 δευτερόλεπτα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πίσω από τον Tanak έξι οδηγοί χωρίζονται από μόλις από εφτά δέκατα του δευτερολέπτου.

Μπορεί ο Tanak να τα πήγε περίφημα στους γλιστερούς δρόμους, όμως παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει τι συνθήκες να περιμένει αύριο στις χωμάτινες ειδικές μετά την έντονη βροχόπτωση που προηγήθηκε.


«Δεν ξέρουμε πόσο άσχημες θα είναι οι συνθήκες, όμως υπολογίζω ότι θα είναι πολύ ύπουλες. Αν ένας οδηγός ράλι λέει ότι θα είναι ύπουλες, τότε σημαίνει ότι θα είναι σκληρές», ανέφερε.

Ο Ogier με το C3 τερμάτισε ένα δέκατο μπροστά από το Toyota Yaris του Kris Meeke, ενώ ο Andreas Mikkelsen με Hyundai i20 ήταν ακόμα τρία δέκατα πιο πίσω. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville ήταν ακόμα ένα δέκατο πιο αργός πίσω από τον ομοσταυλό του, με τους Dani Sordo (Hyundai i20) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα. Από τους κορυφαίους οδηγούς ο μόνος που αντιμετώπισε πρόβλημα ήταν ο Teemu Suninen (Ford Fiesta), ο οποίος είχε τετακε λίγο πριν τον τερματισμό, γεγονός που τον άφησε δέκατο γενικής.


Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή με τους διαγωνιζόμενους να κινούνται νότια στην κοιλάδα Calamuchita όπου θα διαγωνιστούν σε τρείς επαναλαμβανόμενες διαδρομές με αμμώδες επιφάνεια. Ενδιάμεσα θα τρέξουν και από την υπερειδική η οποία θα διεξαχθεί στο θεματικό πάρκο Carlos Paz. Οι εφτά ειδικές είναι μήκους 145.92km.