XION Rally Argentina 2019 – Shakedown: Καλή αρχή για Tanak

Ο Ott Tanak (Toyota Yaris) ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown του αγώνα στην Αργεντινή, με τους διαγωνιζόμενους να βιώνουν ιδείς όμμασι τις συνθήκες που θα επικρατούν τις επόμενες τρείς μέρες και οι οποίες ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.


Ο Tanak σημείωσε το ταχύτερο πέρασμα στη μήκους 4.25km διαδρομή, από τη Villa Paz στην Cabalango, με τους Thierry Neuville (Hyundai i20) και Kris Meeke (Toyota Yaris) να σημειώνουν τον ίδιο χρόνο ο οποίος ήταν 0.7 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από αυτόν του Tanak.


Οι οδηγοί προετοιμάζονται για λασπωμένες συνθήκες στον αγώνα καθώς τις προηγούμενες μέρες προηγήθηκε πολύ βαριά βροχόπτωση. Ο Ott Tanak δεν τρέφει ψευδαισθήσεις καθώς το πέρασμα από τους γεμάτους νερό ποταμούς και οι δύσκολες συνθήκες αποδεικνύουν πόσο σκληρός θα είναι ο αγώνας.

«Το πρώτο πέρασμα δεν ήταν τόσο άσχημο, το κράτημα ήταν καλό και υπήρχε λάσπη σε ορισμένα σημεία. Όμως μετά ο δρόμος καταστράφηκε και έτσι έπρεπε να περάσουμε προσεκτικά στα υπόλοιπα περάσματα ούτως ώστε να μην καταστρέψουμε τα αυτοκίνητα», εξήγησε ο Tanak.

«Δεν περιμένουμε κάτι λιγότερο αύριο. Πρέπει να καταλάβουμε που είναι τα σημεία που μπορούν να μας πιάσουν εξ απροόπτου. Η Παρασκευή αναμένετε να είναι πολύ σκληρή καθώς το μείγμα στις ειδικές μεταξύ άμμου, λάσπης και αρκετών περασμάτων από νερό αναμένετε να μας δυσκολέψει πολύ».


Οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί σημείωσαν τον ταχύτερο τους χρόνο στο πρώτο από τα τρία περάσματα. Καθώς οι συνθήκες έγιναν πιο γλιστερές, ο μόνος που κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στο τρίτο πέρασμα ήταν ο Teemu Suninen (Ford Fiesta).
Ο Sebastien Ogier ήταν τέταρτος με το Citroen C3, πίσω από τους Neuville και Meeke. Οι Teemu Suninen και Dani Sordo (Hyundai i20) ήταν οι οδηγοί που συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα

1. Ott Tänak Toyota Yaris 2min 34.9sec
2= Thierry Neuville Hyundai i20 +0.7sec
2= Kris Meeke Toyota Yaris +0.7sec
4. Sébastien Ogier Citroën C3 +1.2sec
5. Teemu Suninen Ford Fiesta +1.5sec
6. Dani Sordo Hyundai i20 +2.4sec
7. Esapekka Lappi Citroën C3 +2.8sec
8= Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +3.4sec
8= Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +3.4sec
10. Elfyn Evans Ford Fiesta +3.6sec