XION Rally Argentina 2019: Νικητής ο Neuville, 1-2 η Hyundai

Ο Neuville τα κατάφερε. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai είναι ο μεγάλος νικητής του αγώνα στην Αργεντινή. Διαχειρίστηκε πολύ σωστά το πλεονέκτημα που απέκτησε μετά το τέλος της χθεσινής μέρας και χωρίς να κινδυνεύσει σήμερα έφερε το i20 πρώτο στη ράμπα του τερματισμού.


Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Neuville η οποία τον κρατά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με τη διαφορά πλέον να αυξάνετε στους δέκα βαθμούς από το δεύτερο Ogier. Επίσης ήταν η δεύτερη νίκη στην Αργεντινή σε τρείς αγώνες, γεγονός που τον χαροποίησε ιδιαίτερα.

 

«Νοιώθω πολύ καλά και είμαι περήφανος με αυτό που καταφέραμε. Το αυτοκίνητο ήταν φανταστικό κατά τη διάρκεια του αγώνα και ένοιωθα πολύ άνετα. Όλη η ομάδα δουλεύει σκληρά και η πρόοδος φαίνεται. Το αποτέλεσμα είναι καλό για το πρωτάθλημα όμως οι επόμενοι αγώνες μπορεί να είναι πιο σκληροί.»


Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο i20, σημειώνοντας ένα ονειρικό 1-2 για τη Huyndai. Όπως και στην περίπτωση του Neuville, ο Mikkelsen ένοιωθε πολύ καλά στο αυτοκίνητο και αυτό τον βοήθησε να αποδώσει τα μέγιστα. Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Mikkelsen μετά τον αγώνα της Σουηδίας το 2018 και συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο με την επιστροφή του στην ομάδα αφού τον προηγούμενο αγώνα δεν αγωνίστηκε.


Συγκλονιστική ήταν η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των Sebastien Ogier (Citroen C3) και Kris Meeke (Toyota Yaris). Μετά το τέλος της χθεσινής μέρας ο Meeke ήταν τρίτος, όμως μια ποινή 10 δευτερολέπτων για παρατυπία στο πρώτο πέρασμα της ειδικής Cuchilla Nevada-Characato τον έριξε τέταρτο.


Αυτό πείσμωσε τον Βρετανό και με το καλημέρα εξαφάνισε την εις βάρος του διαφορά. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην προτελευταία ειδική όντας ξανά ταχύτερος από τον Ogier πέρασε ξανά τρίτος και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία ειδική η οποία ήταν και η power stage του αγώνα.


Ο Ogier ξεκινούσε πριν από τον Meeke και οδήγησε στο όριο κερδίζοντας την ειδική ενώ παράλληλα ανέβηκε τρίτος. Ο Meeke προσπάθησε να το σώσει, όμως ένα κλαταρισμένο ελαστικό 6km πριν το τέλος της ειδικής του στέρησε τις όποιες ελπίδες είχε για την τελευταία θέση του βάθρου.


Πολύ καλό ρυθμό είχε και σήμερα ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) και αυτό τον βοήθησε να περάσει τον Sordo (Hyundai i20) ολοκληρώνοντας στην πέμπτη θέση. Ο Sordo συμβιβάστηκε με την έκτη θέση ενώ την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσαν οι Teemu Suninen (Ford Fiesta) και Ott Tanak (Toyota Yaris).


Το πολύ άνετο προβάδισμα που είχε ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) στην κατηγορία WRC 2 PRO το μετάτρεψε σε νίκη, με τον Pedro Heller (Ford Fiesta R5) να έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα στην κατηγορία WRC 2.

Το WRC θα παραμείνει στη Λατινική Αμερική καθώς ακολουθεί σε δυο βδομάδες ο αγώνας στη Χιλή, ο οποίος περιλαμβάνετε για πρώτη φορά στο ημερολόγιο.

Αποτελέσματα
1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 3:20:54.6
2. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +48.4
3. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1:04.8
4. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +1:06.2
5. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:21.1
6. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:26.7
7. Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +4:57.3
8. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +14:24.8
9. Østberg / Eriksen (Citroën C3 R5) +14:28.5

Βαθμολογία οδηγών
1. Thierry Neuville – 110 points
2. Sébastien Ogier – 100 points
3. Ott Tänak – 82 points
4. Kris Meeke – 54 points
5. Elfyn Evans – 43 points
6. Andreas Mikkelsen – 30 points
7. Jari-Matti Latvala – 28 points
8. Esapekka Lappi – 26 points
9. Dani Sordo – 26 points
10. Sébastien Loeb – 22 points

Βαθμολογία κατασκευαστών
1. Hyundai WRT – 157 points
2. Toyota Gazoo Racing – 120 points
3. Citroën Total WRT – 117 points
4. M-Sport Ford WRT – 78 points