Jordan Rally 2019: Συλλέκτης νικών

Ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό του σημείωσε ο Nasser Al-Attiyah στον αγώνα της Ιορδανίας, δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής.


Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα με πλεονέκτημα πέραν των τεσσάρων λεπτών, το οποίο διεύρυνε κατά τη διάρκεια της μέρας πέραν των πέντε λεπτών, εντούτοις στο τέλος καρδιοχτύπησε καθώς στο πρώτο πέρασμα από την υπερειδική Amar έσπασε η ανάρτηση του Volkswagen Polo GTI R5.


Αυτό ανάγκασε το πλήρωμα να κάνει όσες επιδιορθώσεις μπορούσε και να κινηθεί προσεκτικά στις δυο τελευταίες ειδικές, ολοκληρώνοντας στο τέλος τον αγώνα με διαφορά τεσσάρων λεπτών και 8 δευτερολέπτων. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Al-Attiyah έφτασε τις 71 νίκες στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής με το συνοδηγό του Matthieu Baumel να σημειώνει τη 19η νίκη.


Μετά το τέλος του αγώνα ο Al-Attiyah ανέφερε: «Σήμερα ήταν ξεχωριστή μέρα για εμάς. Είχαμε ορισμένα προβλήματα όμως καταφέραμε να τα επιδιορθώσουμε. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα και που προηγούμαι στο πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής, καθώς νίκησα στο Κατάρ και στην Ιορδανία. Η σπασμένη ανάρτηση μας ανησύχησε. Είχαμε τρείς αναρτήσεις για χώμα και μια για άσφαλτο και αυτό έκανε το αυτοκίνητο πολύ ασταθές. Δεν ήταν εύκολο να έχουμε όλα τα εξαρτήματα καθώς το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.»


Ο συμπατριώτης του Al-Attiyah, Abdulaziz Kuwari και ο συνοδηγός του Marshal Clarke καραδοκούσαν σε περίπτωση που το πρόβλημα του Al-Attiyah χειροτέρευε. Αφού δεν έγινε κάτι τέτοιο το πλήρωμα του Skoda Fabia R5 τερμάτισε δεύτερο, έχοντας για κύριο στόχο να κερδίσουν τη δεύτερη μέρα ούτως ώστε να πάρουν ένα επιπλέον βαθμό.


«Είμαστε ευχαριστημένοι που τερματίσαμε δεύτεροι,» ανέφερε ο Kuwari και συνέχισε, «Ξέραμε ότι ο Nasser πάει συνεχώς πιο γρήγορα. Είμαστε ευχαριστημένοι με το ρυθμό μας, με τα ελαστικά και το στήσιμο. Ήταν δύσκολο να ξεκινήσουμε τον αγώνα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής. Μέχρι το τέλος της σεζόν ευελπιστώ ότι θα βρούμε την ταχύτητα μας.»


Οι Ιορδανοί Marouf Abu Samra και Malek Hariri τερμάτισαν στην τρίτη θέση με Ford Fiesta R5. Ο οδηγός από το Aman απόλαυσε την επιστροφή του σε διεθνή αγώνα καθώς τερμάτισε για ακόμα μια φορά στην πρώτη τριάδα.

Ο Abu Samra Είπε: «Το βάθρο σημαίνει πολλά για εμένα και τους οπαδούς εδώ στην Ιορδανία. Είπα σε αρκετούς οδηγούς πριν από την εκκίνηση ότι ο αγώνας είναι μεγάλος και πρέπει να βρουν την ταχύτητα τους σιγά σιγά.»


Ο Κουβετιανός Meshari Therifi με τον Καταρινό συνοδηγό Nasser Kuwari κέρδισαν την κατηγορία MERC 2. Ο περσινός πρωταθλητής κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και πέραν από τη νίκη στην κατηγορία ολοκλήρωσε και στην τέταρτη θέση γενικής με διαφορά πέραν του ενός λεπτού από το δεύτερο της κατηγορίας.


Ο Λιβάνιος Henry Kahy συνέχισε με επιτυχία την υπεράσπιση του τίτλου στην κατηγορία MERC 3 καθώς κέρδισε και στην Ιορδανία, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε στην πέμπτη θέση γενικής με το Skoda Fabia.


Οι υπόλοιποι τρείς που τερμάτισαν τον αγώνα, το κατάφεραν μετά που επανήλθαν υπο καθεστώς Rally 2, μετά που αποχώρησαν την Παρασκευή.

Οι Khaled και Emad Juma σημείωσαν πολύ καλούς χρόνους στην κατηγορία MERC 2 με το Mitsubishi, τερματίζοντας τελικά έκτοι. Οι Ιορδανοί Shadi Shaban και Ammer Nassif ολοκλήρωσαν έβδομοι και οι Λιβάνιοι Ahmed Khaled και Dany Kairouz τερμάτισαν όγδοοι, με τους Ziad Miqdad και Zakariya Amri να τερματίζουν ένατοι.

Φωτογραφίες: mms-racing