XION Rally Argentina 2019 – Μέρα 3η: Άνετο προβάδισμα για τον Neuville

Εκ διαμέτρου αντίθετες ήταν οι σημερινές καιρικές συνθήκες σε σχέση με χθες, όπου τη θέση της βροχής και της λάσπης πήρε η λιακάδα και οι στεγνές ειδικές. Για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν τα απρόοπτα , με την ομάδα της Hyundai στο τέλος της μέρας να βρίσκεται κοντά στο 1-2.


Ο Thierry Neuville (Hyundai i20), κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του και με το τέλος της τρίτης μέρας είναι 45 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο. Ξεκίνησε στην πρωτοπορία σήμερα με διαφορά 13 δευτερολέπτων από τον Ott Tanak (Toyota Yaris). Ο Εσθονός τον πίεσε και κατάφερε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά μέχρι και τα 5.2 δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές.


Στην επανάληψη ο Neuville είχε τις απαντήσεις αυξάνοντας ξανά τη διαφορά στα 11 δευτερόλεπτα. Δυο ειδικές πριν το τέλος ο Tanak εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και από κει και πέρα ο Neuville κινήθηκε πιο άνετα αφού δεν υπήρχε πλέον κανένας να τον πιέζει.


Στη δεύτερη θέση είναι ο Andreas Mikkelsen με το δεύτερο Hyundai i20. Ο Νορβηγός από τη 12η ειδική και μετά έγραφε ανταγωνιστικούς χρόνους κερδίζοντας μάλιστα τη 12η και 15η ειδική. Είναι 17.5 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο Meeke και η Hyundai έχει την προοπτική για τερματισμό 1-2 στον αγώνα.


Μεγάλη μάχη θα γίνει για την τελευταία θέση του βάθρου. Τον τρίτο Kris Meeke (Toyota Yaris) και τον τέταρτο Sebastien Ogier (Citroen C3) χωρίζουν μόλις 2.8 δευτερόλεπτα και όλα είναι ανοικτά. Ο Ogier μετά το λάθος που έκανε στο πρωινό πέρασμα από την ειδική Cuchilla Nevada όπου κτύπησε το αυτοκίνητο σε πέτρα χάνοντας την υδραυλική υποβοήθηση, αντεπιτέθηκε στην επανάληψη και από την έκτη θέση που ήταν ανέβηκε τέταρτος κερδίζοντας μάλιστα και δυο ειδικές.


Πέμπτος, με έξι δευτερόλεπτα διαφορά είναι ο Dani Sordo (Hyundai i20), ο οποίος αύριο θα κυνηγήσει τις δικές του πιθανότητες ούτως ώστε να ανατρέψει τα δεδομένα και να τερματίσει αυτός τρίτος.


Την εξάδα συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala ο οποίος κινήθηκε καλυτέρα σήμερα, χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει τους προπορευόμενους του.


Στην κατηγορία WRC2 PRO, ο Mads Ostberg (Citroen C3) εξακολουθεί να έχει πολύ άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου Gus Greensmith. Άνετο προβάδισμα έχει και ο Pedro Heller με Ford Fiesta R5 στην κατηγορία WRC2 όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα κερδίσει και τον αγώνα.

Τρείς ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και το ενδιαφέρων επικεντρώνετε στη μάχη της τρίτης θέσης, όπου τη διεκδικούν τρείς οδηγοί.