Barcelona World RX: Μεγάλη νίκη για τον Hansen

Ο Timmy Hansen ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο για αυτόν κυριαρχώντας στον αγώνα της Βαρκελώνης όπου με αυτό τον τρόπο πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό World Rallycross.


Η έκτη νίκη στην καριέρα του Timmy Hansen ήρθε χάρη στο γεγονός ότι κατάφερε να βρεθεί στην πρωτοπορία στην προκριματική φάση στην πίστα της Formula 1 στη Βαρκελώνη, έχοντας τους ταχύτερους χρόνους στο Q3 και Q4, με αποτέλεσμα να επικρατήσει τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό φτάνοντας πανάξια στην νίκη.


Ο μικρότερος αδερφός του, Kevin, ήταν δεύτερος στον τελευταίο προκριματικό, κερδίζοντας στην συνέχεια τον δικό του ημιτελικό για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης του τελικού στο πλευρό του Timmy.


Εν αντιθέσει με τον ο Timmy που είχε ένα απροβλημάτιστο τελικό, ο Kevin έπρεπε να αντιμετωπίσει τον οδηγό της RX Cartel Andreas Bakkerud, ο οποίος πέρασε τον Niclas Gronholm στην έξοδο της 1ης στροφής και να βρεθεί στην τρίτη θέση από νωρίς.


Οι αδελφοί Hansen διαχώρισαν τις στρατηγικές τους στους τελευταίους γύρους, ο Kevin πήρε τον υποχρεωτικό τζόκερ στον πέμπτο γύρο, πριν περάσει τον Gronholm – ο οποίος πήρε το τζόκερ νωρίς – και τον Janis Baumanis.


Ο Timmy Hansen οδήγησε τον Bakkerud στο τζόκερ στον τελευταίο γύρο και ενώ ο πρωτοπόρος διατήρησε τη θέση του, ο Bakkerud έπεσε πίσω από τον Kevin Hansen στον τελευταίο γύρο του αγώνα.


Ο Gronholm τερμάτισε τέταρτος, περνώντας τον Baumanis, όταν ο οδηγός της STARD πήρε τον τζόκερ του στον τελευταίο γύρο, ενώ ο νικητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cyril Raymond κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση στον πρώτο του τελικό στο World RX μπροστά από τον Janis Baumanis της STARD που έμεινε τελικά έκτος.


Μετά το τέλος του αγώνα ο νικητής Timmy Hansen είπε: «Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σκληρά ούτως ώστε να ξαναφτιάξουμε το αυτοκίνητο μετά τον αγώνα στο Abu Dhabi. Οι μηχανικοί δούλεψαν μέρα και νύκτα και πήρα το αυτοκίνητο σε πολύ καλή κατάσταση. Ειλικρινά απλά ήθελα ένα καλό και καθαρό Σαββατοκύριακο. Όταν κέρδισα το Q1 και Q2 και μετά και τις τέσσερις προκριματικές κούρσες, σκέφτηκα ότι αυτό έγινε μόλις τέσσερις φορές προηγουμένως. Αυτή είναι η τρίτη φορά που κάποιος έχει το τέλειο Σαββατοκύριακο και έτσι είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα γραφτώ στην ιστορία. Δούλεψα πολύ σκληρά στις εκκινήσεις μου αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος για να κάνεις καλή εκκίνηση με ένα αυτοκίνητο rallycross και τα κατάφερα πολύ καλά. Τώρα, ανυπομονώ να κτίσω σε αυτό το αποτέλεσμα.»

SC_final_results_ESP_2019

SC_official_team_ESP_2019

SC_points_ESP_2019