Rally Islas Canarias 2019: ERC Junior preview

Συνολικά 19 πολύ δυνατές συμμετοχές και ορισμένα πολύ καλά ταλέντα θα τρέξουν στο φετινό Rally Islas Canarias, με τους οδηγούς να θέλουν αν πάρουν εμπειρίες από τον αμιγώς ασφάλτινο αγώνα, μετά τις χωμάτινες ειδικές στις Αζόρες τον προηγούμενο μήνα.
Η τοπική οδηγός Emma Falcón θα κάνει ντεμπούτο της στην ERC1, ενώ επιστρέφει και ο Pepe López στην κατηγορία για νεαρούς οδηγούς με αυτοκίνητα R5, έχοντας εντυπωσιάσει αγωνιζόμενος με την Peugeot Rally Academy το 2017.

Οι δυο Ισπανοί οδηγοί θα τρέξουν με Citroen C3 R5. Ο πρωτοπόρος στην κατηγορία Chris Ingram, ο οδηγός της OSCARO Pierre-Louis Loubet και ο πρωτάρης Αλέξανδρος Τσουλόφτας είναι επίσης μερικοί από τους συμμετέχοντες.


Στην υποστηριζόμενη από την Pirelli κατηγορία ERC3 Junior με αυτοκίνητα προδιαγραφών R2, θα τρέξουν οι νεοφερμένοι Jean-Baptiste Franceschi, Grigor Grigorov και Nabila Tejpar, με την τελευταία να ανακοινώνει τα σχέδια της για το 2019 σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Miiika Hokkanen θα ξεκινήσει για πρώτη φορά το 2019 με αυτοκίνητο κατηγορίας R2, καθώς συνεχίζει την ανάρρωση του μετά την εγχείρηση που έκανε στο ώμο το χειμώνα. Θα αγωνιστεί επίσης ο Kristóf Klausz και ο Roland Stengg ο οποίος θα τρέξει με ένα καινούργιο Opel ADAM R2, καθώς το προηγούμενο αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημιά σε δοκιμές στις Αζόρες, γεγονός που δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει τον αγώνα.


Εκτός από τους Franceschi, Grigorov, Klausz και Tejpar συμμετέχουν επίσης και οι Pedro Antunes, Sindre Furuseth Elias Lundberg, Grégoire Munster, Roman Schwedt και Jan Talaš, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στον αγώνα που περιλαμβάνει 16 ασφάλτινες ειδικές συνολικής απόστασης 200.98km.


Η δράση ξεκινά με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και την κατατακτήρια διαδρομή στις 2 Μαΐου και μετά ακολουθούν δύο μέρες δράσης στις ασφάλτινες ειδικές.


Ο συμπατριώτης μας, Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο οποίος αγωνίζεται φέτος στο ERC με συνοδηγό τον Αντώνη Χρυσοστόμου ανέφερε, «Δεν έχω οδηγήσει ποτέ αυτοκίνητο με ασφάλτινο στήσιμο, ούτε ασφάλτινο αγώνα. Αυτή είναι η πρώτη μου εμπειρία χωρίς χωμάτινες ειδικές, καθώς στην Κύπρο δεν έχουμε ασφάλτινους αγώνες, άρα δεν έχω καθόλου εμπειρία. Είμαι όμως πολύ ενθουσιασμένος και ανυπομονώ πολύ. Νομίζω ότι το Rally Islas Canarias είναι πολύ καλός αγώνας με πλατιά σημεία, αργά σημεία, γρήγορα σημεία και περιοχές με πολλές στροφές. Είναι σίγουρα η απόλυτη εμπειρία για να ξεκινήσουμε στην άσφαλτο. Κύριος μας στόχος είναι να τερματίσουμε τον αγώνα, να μαζέψουμε όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορούμε και φυσικά θα προσπαθήσουμε να διατηρηθούμε στη δεύτερη θέση στην κατηγορία ERC 1 Junior. Τα πρώτα μου χιλιόμετρα σε άσφαλτο θα τα κάνω τη Δευτέρα (σήμερα) στα επίσημα δοκιμαστικά.»