XION Rally Argentina 2019 – Μέρα 2η: Ο Neuville αντέχει..

Δύσκολη ήταν η δεύτερη μέρα για τους οδηγούς στο XION Rally Argentina. Οι λασπωμένες ειδικές ταλαιπώρησαν ανθρώπους και μηχανές και οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν όπως αναμενόταν το δικό τους ρόλο. Η πρώτη θέση άλλαξε συνολικά τέσσερις φορές κάτοχο και οι μικρές αποστάσεις που χωρίζουν τους οδηγούς αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια ανοικτά.


Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) αντέχει.. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε από την πρώτη θέση καθαρίζοντας το δρόμο, εντούτοις κατάφερε να κρατηθεί με τους πρωτοπόρους και στην τελευταία ειδική της μέρας πέρασε μάλιστα πρώτος μετά και την ατυχία που είχε ο Ott Tanak.


Προσπαθεί αλλά δεν μπορεί. Ο Sebastien Ogier είναι κοντά στους πρωτοπόρους σημειώνοντας αρκετά καλούς χρόνους, όμως δεν μπορεί να πάρει το 100% από το Citroen C3. Είναι δεύτερος 11.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville χωρίς όμως να μπορέσει να κερδίσει κάποια ειδική. Παράλληλα είχε και μια τρομακτική στιγμή όταν το αυτοκίνητο προσγειώθηκε μετά από έξοδο στον ένα τροχό, χωρίς ευτυχώς να πάθει ζημιά.


Ο Ott Tanak (Toyota Yaris) είναι ο οδηγός που βρίσκεται τρίτος, με ενάμιση δευτερόλεπτο διαφορά από τον Ogier. Για ακόμα μια φορά ήταν δυνατός και ήταν στη μάχη για την πρώτη θέση με τον Kris Meeke. Κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην έβδομη ειδική, όμως ένας σπασμένος άξονας τον ανάγκασε σε τετακε λίγο πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής, όπου με αυτό το αποτέλεσμα οπισθοχώρησε τρίτος.


Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Kris Meeke με το δεύτερο Toyota Yaris. Ήταν εκ των πρωταγωνιστών και πέρασε πρώτος μετά την τέταρτη ειδική. Στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα με το κράτημα του αυτοκινήτου και στην τελευταία ειδική έχασε την τρίτη ταχύτητα με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τέταρτος.


Οι δυο οδηγοί της Hyundai, Dani Sordo και Andreas Mikkelsen, είναι στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα. Μαζί με τον τέταρτο Kris Meeke χωρίζονται από σχεδόν τέσσερα δευτερόλεπτα και το Σάββατο με τόσο μικρές διαφορές όλα μπορούν να αλλάξουν στη γενική κατάταξη.


Ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) ξεκίνησε καλά τη μέρα, όμως σταδιακά έχασε θέσεις και πλέον είναι έβδομος, με τους Elfyn Evans (Ford Fiesta), Esapekka Lappi (Citroen C3) και Teemu Suninen (Ford Fiesta) να συμπληρώνουν τη δεκάδα.


Στις κατηγορίες WRC2 PRO και WRC2, οι οδηγοί που προηγούνται είναι οι Mads Ostberg (Citroen C3 R5) και Takamoto Katsuta (Ford Fiesta R5).

Αποτελέσματα 2ης μέρας
1. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:11:13.9
2. Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +11.9
3. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) +13.4
4. Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) + 28.1
5. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 29.4
6. Evans / Martin (Ford Fiesta WRC) + 38.2
7. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +41.1
8. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +1:13.6
9. Suninen / Salminen (Ford Fiesta WRC) +1:59.2
10. Østberg / Eriksen (Citroën C3 R5) +6:11.1