WRX Holjes: Ο Kristoffersson κυριάρχησε στο πρώτο μέρος του αγώνα στην πατρίδα του

Ο πρωταθλητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross Johan Kristoffersson συνέχισε την φετινή του εντυπωσιακή παρουσία, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα του αγώνα στην πρώτη θέση στην πίστα του Holjes.

Ο Σουηδός Kristoffersson έγραψε τον ταχύτερο χρόνο και στους δύο προκριματικούς γύρους του Σαββάτου. Πήρε την πρωτοπορία στο Q1 από τη μεσαία θέση απο όπου εκκινούσε, καθώς ο πρωταθλητής πήρε ανοικτά την πρώτη στροφή, κερδίζοντας χώρο για στην είσοδο της.

Ο ομόσταυλος του στην PSRX Volkswagen, Petter Solberg, πήρε επίσης την πρωτοπορία στην Q1, αλλά ένα μικρό σπινάρισμα στην είσοδο του chicane στο τμήμα του τζόκερ είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει θέσεις από τους Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud και Mattias Ekstrom.

Στο Q2, ο Solberg πάλεψε τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης Timur Timerzyanov στην πρώτη στροφή και πίεσε σκληρά για να γράψει τον ταχύτερο χρόνο. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επικρατήσει του Kristoffersson, ο οποίος βελτίωσε τον χρόνο του Solberg στον τελευταίο πέρασμα του, πάνω από τα τρία δέκατα του δευτερολέπτου ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι δεν αισθανόταν εντελώς άνετα στο Polo του, της Volkswagen Motorsport.

Τρέχοντας μαζί στο Q1 και το Q2, το δίδυμο της EKS Audi Bakkerud και Ekstrom έκαναν τους γύρους του τζόκερ μαζί με την πρώτη ευκαιρία και στα δύο προκριματικά, οι οδηγοί του S1 τερμάτισαν στην δεύτερη και τέταρτη θέση στο Q1, στη συνέχεια στην τέταρτη και πέμπτη θέση στο Q2. Τρίτος ήταν ο οδηγός της Peugeot, Timmy Hansen. Ο Σουηδός ήταν και στα δύο προκριματικά στην ίδια θέση με το νέο 208 WRX της γαλλικής μάρκας.

Ο Sebastien Loeb δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του νεαρού ομόσταυλου του, τερματίζοντας πέμπτος και έβδομος στους πρώτους αγώνες του Σαββατοκύριακου που βρισκόμενος στην έκτη θέση στο τέλος του Σαββάτου, ακριβώς μπροστά από τον Timerzyanov. Ο Ρώσσος ήταν κορυφαία ιδιωτική συμμετοχή τόσο στο Q1 όσο και στο Q2, οδηγώντας το Hyundai i20 της ομάδας GRX του Marcus Gronholm και βρέθηκε στην έβδομη θέση.

Την πρώτη μέρα ο πρωταθλητής DTM Timo Scheider δεν πήγε καλά στο World RX αφού ο Γερμανός, δύο φορές κατέληξε στις αμμοπαγίδες του Holjes. Στο Q1 σπρώχτηκε στην αρχή της πρώτης στροφής  από τον Guerlain Chicherit και το Seat Ibiza του ολοκλήρωσε την ημέρα στην αμμοπαγίδα πριν το άλμα της πίστας, με σπασμένο τιμόνι όπως διαφάνηκε.