Volkswagen: Η νίκη μας στο Pikes Peak αποδεικνύει τις δυνατότητες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ράλι

Ο επικεφαλής της ομάδας Volkswagen Motorsport, Sven Smeets, πιστεύει ότι η επιτυχίατου κατασκευαστή στο Pikes Peak έδειξε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι WRC” τις δυνατότητες” για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ράλι.

Ο Romain Dumas κέρδισε την ανάβαση στο Pikes Peak με ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο το I.D. R, γράφοντας νέο ρεκόρ με χρόνο 7λεπτά57.148 δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Sebastien Loeb – από το 2013, που επιτεύχθηκε με ένα 3.2-λίτρων twin-turbo Peugeot – με μια διαφορά στα 16 δευτερόλεπτα στη διαδρομή των 12.42 μιλίων.

Πριν από το Pikes Peak, η τελευταία εργοστασιακή προσπάθεια της Volkswagen στον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήταν το κυρίαρχο πρόγραμμά της, στο WRC. Κέρδισε τέσσερις τίτλους οδηγών και κατασκευαστών στη σειρά, ο τελευταίος από τους οποίους ήρθε με την παρουσία του Smeets.

Το WRC εξετάζει τις υβριδικές και ηλεκτρικές επιλογές για το μέλλον, αλλά όπως όλοι κατανοούμε, οι νέοι κανονισμοί είναι πολύ μακριά και έχουν να καλύψουν μεγάλη απόσταση.

Ο Smeets είπε ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών θα ενισχύσουν την περίπτωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ράλι.

“Αυτό που προσπαθήσαμε εδώ ήταν να κάνουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σέξι”, δήλωσε. “Αλλά ταυτόχρονα δείξαμε και τις δυνατότητες τους. Αυτό που κάναμε αποδεικνύει ότι αυτή η νέα τεχνολογία έχει απίστευτες δυνατότητες. Αυτό είναι μόνο η αρχή.

“Θα προχωρήσουμε όλο και περισσότερο τα επόμενα πέντε χρόνια και είμαι βέβαιος ότι οι κατασκευαστές μπαταριών μπορούν να βάλουν χιλιόμετρα πάνω από την ταχύτητα. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι δυνατό να κάνουμε μια ειδική διαδρομή 40 ή 50 χιλιομέτρων με ηλεκτρικό σε μερικά χρόνια. ”

Ο τεχνικός διευθυντής της Volkswagen Motorsport, Francois-Xavier Demaison δήλωσε ότι η αλλαγή των προδιαγραφών της μπαταρίας για το I.D R στην αρχή του έτους ήταν απόδειξη του ρυθμού προόδου που επιτεύχθηκε με την ηλεκτρική τεχνολογία.

“Όταν ξεκινήσαμε το έργο, υπήρχε πρωτότυπη μπαταρία από τον προμηθευτή”, δήλωσε ο Demaison. Είχαμε αυτό τον Ιανουάριο και στη συνέχεια έτρεξε δύο προγράμματα ανάπτυξης μπαταριών παράλληλα. Τελικά πήγαμε με το νέο που ήταν μια βελτίωση στην ενεργειακή πυκνότητα όπου μας έδωσε την ίδια ενέργεια για λιγότερο βάρος”.