Assen MotoGP – Νίκη για τον Marquez μετά από ένα εκπληκτικό αγώνα

Λίγοι είναι οι αγώνες που γράφονται αμέσως στα βιβλία ιστορίας καθώς πέφτει η καρό σημαία του τερματισμού και το Ολλανδικό GP 2018 είναι ένας από αυτούς. Ο Marc Marquez (Repsol Honda) ήταν συνεχώς στη μάχη για να κερδίσει στην 70η παρουσία του πρωταθλήματος motogpστη συγκεκριμένη πίστα, αλλά την παράσταση έκλεψε άλλος, καθώς στο TT Circuit Assen παρακολουθήσαμε ένα απο τα καλύτερα MotoGP με πρωταγωνιστές τους Marquez, Valentino Rossi, τον ομόσταυλο του Maverick Viñales, τον Andrea Dovizioso (Ducati), τον ομόσταυλο του Jorge Lorenzo, τον Alex Rins (ομάδα Suzuki Ecstar) και Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol). Και εκείνους που ανέβηκαν φυσικά στο βάθρο – Marquez, Rins και Viñales – οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ένα από τους κορυφαίουςδεκαπέντε αγώνες όλων των εποχών.

Ο Marquez ξεκίνησε απο την πρώτη θέση κάνοντας μια εκπληκτική εκκίνηση, με τον Crutchlow να βρίσκεται καρφωμένος πίσω του εκκινώντας απο την δεύτερη θέση, μέχρι που ο Lorenzo μπήκε ανάμεσα τους. Ο Ισπανός έκανε καταπληκτική εκκίνηση ανεβαίνοντας μέχρι την δεύτερη θέση από το δέκατη θέση που εκκινούσε. Ο νικητής σε GP Ιταλίας και Καταλονίας δεν περίμενε πολύ για να χτυπήσει κυνηγήσει την πρωτιά, καθώς με μια καταμέτωπο επίθεση στον Marquez οι δυο τους βρέθηκαν δίπλα-δίπλα σε μια ανεπανάληπτη μάχη, μέ τον Lorenzoτελικά να επικρατεί. Ο Marquez πήρε πίσω την πρωτοπορεία ένα γύρο αργότερα στην 15ηστροφή, πριν Lorenzo επιστρέψει ξανά στην πρωτοπορεία. Η μονομαχία ήταν η πρώτη από πολλές, δίνοντας μια πρώτη γεύση του τι θα παρακολουθούσαμε στον αγώνα.

Ο Rossi έκανε την πρώτη επίθεσή στον αγώνα στο τελευταίο chicane και ακολούθως ξεκίνησε μετά την επίθεση του στον Lorenzo – με τον Ισπανό να αντιμετωπήζει πρόβλημα λίγο αργότερα και τον Rossi να καταλήγει στο πίσω μέρος της Ducati, ανίκανος να τον αποφύγει. Αλλά και οι δύο έμειναν στον αγώνα και συνέχισαν τις μάχες για τις θέσεις μπροστά, με τους Marquez, Dovizioso, Rins, Crutchlow και Viñales να σχηματίζουν ένα τραίνο από αναβάτες που αγωνίζονταν για τις θέσεις στον βάθρο.

Ο Marquez πέρασε τον Rossi, ο Viñales τον Crutchlow, ο Dovizioso τον Rossi, ο Dovizioso τον Marquez, ο Marquez επανέκτησε την θέση του, ο Rins τον Rossi και μετά τον Dovizioso την ίδια στιγμή που ο Lorenzo κρατούσε σταθερά μπροστά. Με οκτώ αναβάτες μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, από το Lorenzo μέχρι τον Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) στο πίσω μέρος της ουράς, ήταν πραγματικά κάτι το μοναδικό, ένας κλασικός αγώνας MotoGp.

Οι μάχες συνεχίστηκαν και με 15 γύρους να απομένουν ο Rins επιτέθηκε στον Marquez πολύ κλειστά, με τον πρωταθλητή να τα βρίσκει σκούρα αφήνοντας στιγμιαία το γκάζι. Αυτό τον έριξε πίσω, με τον Lorenzoνα κυνηγάει Rinsκαι Dovizioso.

Ο Ιταλός έχασε την πρωτοπορεία απο τον ομόσταυλο του ενώ και ο Lorenzo άρχισε να μένει  ελαφρώς πίσω, με τον Viñales να παίρνει το προβάδισμα για πρώτη φορά με οκτώ γύρους να απομένουν. Ο Rossi έκανε άλλο ένα εξαιρετικό πέρασμα στο τελευταίο chicane– με τον «DesmoDovi» να παίρνει πίσω την θέση που έχασε.

Ο Marquez επέστρεψε ξανά στην πρώτη θέση μετά την έξοδο που είχε και σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα κατάφερε να παραμείνει πρώτος μέχρι το τέλος και να πάρει μια εκπληκτική τέταρτη φετινή νίκη αυξάνοντας την διαφορά του στην βαθμολογία.

Όμως η μάχη πιο πίσω δεν είχε τελείωσε καθώς ο Viñales δέχτηκε επίθεση στον τελευταίο γύρο από τον Rins, με τον αναβάτη της Suzuki να παίρνει την τελικά την δεύτερη θέση και τον Viñales να μένει τρίτος.

Ο «Γιατρός» μπήκε στο εσωτερικό του Dovizioso στο περίφημο chicane του Geert Timmer στον τελευταίο γύρο και ήταν μπροστά – αλλά ο ‘DesmoDovi’ είχε καλύτερη έξοδο τερματίζοντας μπροστά από τον Rossi.

Οι Marquez, Rins, Viñales, Dovizioso και Rossi ακολουθήθηκαν από τους Crutchlow και Lorenzo, με Zarco, Alvaro Bautista (Angel Nieto) και Andrea Iannone (Suzuki Ecstar) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα σε έναν από τους συναρπαστικότερους αγώνες  σε δύο τροχούς όλων των εποχών.

Ο επόμενος αγώνας για το MotoGPείναι στο Sachsenring στις 15 Ιουλίου.