Kankkunen και Grist ονομάστηκαν RALLY LEGENDS

Ο Juha Kankkunen και ο Nicky Grist θα βρεθούν ξανά παρέα με το Toyota Celica GT-Four που οδήγησαν στο γύρο της Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ πριν απο 25 χρόνια ως μέρος των εορτασμών για να τους τιμήσουν ονομάζοντας τους ως «RALLY LEGENDS» για το Dayunsure WALES Rally GB (4-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ).

Το δίδυμο κέρδισε τoν αγώνα του 1993, όταν το χιόνι και ο πάγος έκαναν τις βρετανικές ειδικές διαδρομές πιο απαιτητικές από το ποτέ. Έχουν ονομαστεί ως «RALLY LEGENDS» για το φετινό αγώνα, σε αναγνώριση της μεγάλης επιτυχίας τους.

Ως «guests» του αγώνα, οι Kankkunen και Grist θα βρεθούν στο Celica, που κέρδισε τον αγώνα, και θα οδηγήσουν σε μια παρέλαση ιστορικών αυτοκινήτων ράλι μέσα στην πόλη του Llandudno την Κυριακή, λίγο πριν την εκκίνηση της τελευταίας ειδικής διαδρομής στους δρόμους της πόλης. Θα μοιραστούν επίσης τις αναμνήσεις τους για την επιτυχία τους το 1993 σε εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα.

“Θα είναι χαρά μου να επιστρέψω ξανά στην Ουαλία με τον Nicky, ανυπομονώ να διασκεδάσω τέσσερις μέρες και να βρεθώ με παλιούς φίλους”, δήλωσε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Kankkunen.

“Το ράλι του 1993 είχε τις πιο δύσκολες συνθήκες που είχα ποτέ οδηγήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η οδήγηση σε παγωμένους δρόμους χωρίς τα γνωστά “spikes ” που χρησιμοποιούσαμε στα χειμερινά ράλι όπως της Σουηδίας το έκανε πολύ, πολύ δύσκολο. Αλλά είχαμε ένα τρομερό αγώνα.”

Ο Grist έχει επίσης εντυπωσιακές αναμνήσεις από την κοινού οδήγηση με τον Φινλανδό στο ράλι, καθώς μαζί του κέρδισε την πρώτη από τις δύο νίκες του στο WRC στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Ουαλλός δήλωσε: “Η νίκη στην πατρίδα σου, είναι πάντα πολύ ξεχωριστή, αλλά ήταν πιο γλυκιά το 1993, καθώς ήταν η πρώτη μου και οι συνθήκες ήταν τόσο απίστευτες σε όλη την διάρκεια. Ανυπομονώ πραγματικά να επιστρέψω στο Toyota με τον Juha. ”