GP Αυστρίας – Κατατακτήριες: O Bottas στην πρώτη του φετινή Pole Position

Ο οδηγός της Mercedes Valtteri Bottas, κέρδισε την πρώτη του φετινή Pole Position στην Formula1 για το Αυστριακό GrandPrix. Στη δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο ομόσταυλος του στην Mercedes Lewis Hamilton και στην τρίτη ο Sebastian Vettel.

Ο Lewis Hamilton είχε εξαιρετική παρουσία στην Αυστριακή πίστα την Παρασκευή και φαινόταν ότι θα ήταν αυτός που θα κέρδιζε το τελευταίο “PracticeRun” αλλά και τα δύο πρώτα τμήματα των προκριματικών. Ο ομόσταυλος του στην Mercedes, Valtteri Bottas, είχε όμως άλλη γνώμη γράφοντας ένα εξαιρετικό χρόνο την κατάλληλη στιγμή παίρνοντας έτσι την πρώτη Pole Position για την φετινή χρονιά, με τις δύο Mercedesνα κάνουν το 1-2.

Το πρώτο πέρασμα του Bottas στα προκριματικά των 10 κορυφαίων ήταν εξαιρετικό, με τον Φινλανδό να πετυχαίνει ένα απίστευτο χρόνο. Βεβαίως, ο Χάμιλτον είχε κάνει λάθος, γεγονός που αύξησε την πίεση για την τελευταίο πέρασμα.

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβασε ρυθμούς σε αυτή τη δεύτερη σειρά – αλλά ο Bottas είχε την απάντηση και με μια διαφορά της τάξης των 0.019s στην πραγματικότητα κατάφερε να κατακτήσει μια εκπληκτική Pole Position, την πέμπτη του συνολικά στην καριέρα του στην F1 και τη δεύτερη συνεχόμενη στην Αυστρία.

Ο Sebastian Vettel παραδέχθηκε ότι έκανε λάθη και στα δύο του περάσματα στην Q3 καθώς κατέληξε τρίτος, μπροστά από τον ομόσταυλο του στην Ferrari Kimi Raikkonen με τον Max Verstappen να πέφτει στην πέμπτη θέση για την Red Bull.

Ο Romain Grosjean ήταν ο άνθρωπος που είχε ανάγκη από ένα καλό αποτέλεσμα και κατάφερε να προκριθεί στην έκτη θέση, μπροστά από τον Daniel Ricciardo της Red Bull με τον team mate του στην Haas, Kevin Magnussen, στην όγδοη. Οι Renaults του Carlos Sainz και Nico Hulkenberg ολοκλήρωσαν την δεκάδα.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στα προκριματικά στο Red Bull Ring που βρίσκεται στους πρόποδες των θεαματικών βουνοπλαγιών της Στυρίας.

Ο Sebastian Vettel θα εκκινήσει από την 6η θέση στο Κυριακάτικο GP , αφού τιμωρήθηκε με τρεις θέσεις ποινή για παρεμπόδιση του Carlos Sainz κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων.

Ο Γερμανός φάνηκε να εμποδίζει τον Sainz κατά τη διάρκεια του Q2, αφού κινείτο αργά στην πίστα, τη στιγμή που ο πιλότος της Renault βρισκόταν σε γρήγορο γύρο. Ο ίδιος μάλιστα αναγκάστηκε να πατήσει εκτός πίστας για να αποφύγει τη Ferrari, κάτι που οδήγησε τους αγωνοδίκες να εξετάσουν το συμβάν.

Πράγματι, το συμβάν τέθηκε υπό διερεύνηση, και μετά από ακρόαση αμφότερων των πλευρών. η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Vettel. Οι αγωνοδίκες των τιμώρησαν με τη συνήθη ποινή για αυτά τα θέματα, δηλαδή αυτή των τριών θέσεων.