Αναμνήσεις του Wilson απο το Safari

Ο επικεφαλής της M-Spor tMalcolm Wilson θυμάται τις ξεχωριστές στιγμές που έζησε στο Safari Rally, μετά την ανακοίνωση της πιθανής επιστροφής του αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2020.

Ο κλασικός αφρικανικός αγώνας, ο οποίος συμπεριλήφθηκε για τελευταία στο WRC το 2002, θα είναι ως υποψήφιος το 2019 από την FIA και τον WRC Promoter για πιθανή συμπερίληψη στο καλεντάρι του 2020.

Ως επικεφαλής της ομάδας, ο Wilson έιχε μεγάλη επιτυχία στις ειδικές της Κένυας. Καθοδήγησε τον Colin McRae στην δεύτερη του νίκη στο Safari Rally  το 1999 και οδήγησε επίσης την ομάδα που υποστηρίχθηκε από τη Ford να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα που προσμετρούσε στο πρωτάθλημα WRC το 2002. Παραδέχθηκε ότι έχει ακόμα ιδιαίτερες αναμνήσεις απο τον αγώνα, ακόμη και μετά απο 16 χρόνια περίπου.

Μιλώντας στο WRC.com, ο Wilson δήλωσε: «Έχω σίγουρα πολλές και πολύ καλές αναμνήσεις απο το Ράλι Safari. Ήταν η πρώτη νίκη για το Focus και φυσικά κερδίσαμε την τελευταία έκδοση όταν βρισκόταν ακόμη στο WRC. Ήταν πάντα ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες “, υπενθύμισε.

“Από την άποψη της ομάδας και των οργανωτών, ήταν καταπληκτικό, διότι κάθε μέλος της ομάδας έπαιξε ζωτικό ρόλο – όπως συνέβαιναν σε όλους τους αγώνες εκείνη την εποχή – αλλά ήταν πιθανότατα περισσότερο στο Safari, λόγω του γεγονότος που εμπλέκονταν σε μεγάλο βαθμό και τα logistics.

“Υπήρχαν ελικόπτερα για να προειδοποιούν τους οδηγούς γαι την παρουσία ζώων ή οχημάτων, ενώ μαζί ήταν και τεχνικοί σε περίπτωση που τα αγωνιστικά αντιμετώπιζαν βλάβη. Ήταν μια τεράστια πρόκληση, αλλά στο τέλος αντάμειβε όλους τους συμμετέχοντες στην ομάδα. ”

Ο promoter του WRC σκοπεύει να προτείνει την ένταξη του Safari στο WRC αρχικα για μια τριετή περίοδο από το 2020 έως το 2022, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτύχει υψηλού επιπέδου πρότυπα σε βασικούς τομείς όπως η ασφάλεια και η οργάνωση.

Ο Wilson πρόσθεσε: “Εντάξει, ο αγώνας δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί με τον ίδιο τρόπο όπως παλιά, με τους ανοιχτούς δρόμους χωρίς ασφάλεια. Από την άλλη όμως, υπάρχει ακόμα η περιπέτεια του ανταγωνισμού στην Κένυα.”