WRC2016 Rallye Monte Carlo: Τέλος στην αγωνία

Περίπατο θα κάνει στην αυριανή τελευταία μέρα ο πρωταθλητής Sebastian Ogier. Η διαφορά από το δεύτερο πλέον Andreas Mikkelsen είναι στα δυο λεπτά και η πρώτη θέση δύσκολα θα χαθεί. Μέχρι να γίνουν όμως όλα αυτά ο Kris Meeke είχε επαφή με την κορυφή και πίεζε για να μειώσει τη διαφορά. Τραυμάτισε όμως το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα το κιβώτιο ταχυτήτων εγκαταλείποντας τον αγώνα. Την ίδια τύχη είχε και ο Jari-Matti Latvala ο οποίος μετά από έξοδο που είχε έσπασε την μπροστά αριστερή ανάρτηση του αυτοκινήτου και τέθηκε εκτός αγώνα καθώς δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει τη ζημιά.

Η μόνη θέση που θα έχει ενδιαφέρων την τελευταία μέρα είναι η δεύτερη. Τους Andreas Mikkelsen (2ος) και Thierry Neuville (3ος) χωρίζουν 12.5 δευτερόλεπτα και στα εναπομείναντα 45 αγωνίστηκα χιλιόμετρα θα γίνει σκληρή μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πόντιουμ.
Εκμεταλλευόμενοι τις εγκαταλείψεις οι Mads Osτberg και Stephane Lefebvre ανέβηκαν θέσεις και βρίσκονται στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία WRC2 η μάχη για την πρώτη θέση τελείωσε νωρίς. Ο Elfyn Evans αν και έχασε το προβάδισμα που είχε καθώς αναγκάστηκε να αλλάξει ελαστικό μέσα στην ειδική, εντούτοις κατάφερε να καλύψει τη διαφορά και να είναι ξανά άνετα μπροστά από τους Armin Kremer και Gilbert Quentin. Οι Αθανασούλας-Ζακχαίος ανέβηκαν θέσεις στη γενική κατάταξη δείχνοντας να προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στις συνθήκες ενός τέτοιου απαιτητικού αγώνα. Στην κατηγορία τους βρίσκονται στην 8η θέση.

Η τελευταία μέρα είναι η μικρότερη του αγώνα και περιλαμβάνει τρείς ειδικές διαδρομές σε 45 αγωνιστικά χιλιόμετρα εκ των οποίων οι δυο θα μεταδοθούν απευθείας από την τηλεόραση.