WRC 2016 RALLY SWEDEN: Φυσιολογικά δεν χάνει

Ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές της δεύτερης μέρας αναγκάστηκε να πιέσει στο όριο για να κρατηθεί μπροστά και τα κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Ο λόγος για τον Sebastian Ogier που υπενθύμισε σε όλους ποιος είναι το αφεντικό και τη φετινή χρονιά. Το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια της μέρας δυσκόλεψε αρκετά τον πρωταθλητή καθώς ήταν αναγκασμένος να καθαρίζει το δρόμο. Έχασε χρόνο από τον Heyden Paddon ο οποίος έφτασε τη διαφορά μέχρι και σε μονοψήφιο νούμερο, αλλά στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Vargasen με τέρμα γκάζι άνοιξε ξανά τη διαφορά στα 17 δευτερόλεπτα και με μια ειδική να διεξάγετε την Κυριακή (power stage) φυσιολογικά δεν χάνει τον αγώνα.

Ο Heyden Paddon εξέπληξε τους πάντες με το οδήγημα του. Ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις έβρισκε την αγωνιστική γραμμή καθαρή και γράφοντας πολύ καλούς χρόνους μείωσε τη διαφορά από τον Ogier στα 9 δευτερόλεπτα. Μέχρι εκεί όμως καθώς η απάντηση του πρωταθλητή ήταν άμεση εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες είχε για επικράτηση στον αγώνα.

Μακριά από λάθη έμεινε ο Mads Ostberg ο οποίος συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Δεν απειλεί και δεν απειλείτε καθώς ο Andreas Mikkelsen που είναι τέταρτος δεν δείχνει ικανός να διεκδικήσει την τρίτη θέση. Κάνοντας μέτριο αγώνα είχε τετακε με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά δευτερόλεπτα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Ott Tanak.

Στο WRC2 ο Elfyn Evans συνεχίζει να προηγείται και όπως είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα η δεύτερη σερί νίκη είναι πολύ κοντά. Δεύτερος πέρασε ο Pontus Tidemand με Skoda Fabia R5. Anders Grondal και Esapekka Lappi θα δώσουν τη μάχη για την τρίτη θέση. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 8.7 δευτερόλεπτα και θα κριθεί στα 16 χιλιόμετρα της power stage.