WRC YPF Rally Argentina – Μέρα 3η: Απλά ασυναγώνιστος

Με τέρμα το γκάζι κινήθηκε και την 3η μέρα στον αγώνα της Αργεντινής ο Ott Tanak (Toyota Yaris) και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει πέντε από τις εφτά ειδικές που ήταν στο πρόγραμμα.

Τον καταιγιστικό ρυθμό του Εσθονού δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κανείς, με αποτέλεσμα η διαφορά του στο τέλος της μέρας να αυξηθεί στα 46 δευτερόλεπτα. Με αυτό το προβάδισμα θα πορευθεί στις ειδικές της Κυριακής και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος κατάφερε να περάσει τον Meekeανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση. Ο Βέλγος δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τον Tanak και η δεύτερη θέση με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη.

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα η Hyundai αναμένεται να αυξήσει το προβάδισμα που έχει στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, καθώς ο Dani Sordo είναι ο οδηγός που βρίσκεται στην τρίτη θέση χωρίς να απειλείται, αφού ο Ogier είναι πολύ μακριά για να κλέψει τη θέση.

Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta) αν και είχε ιδανική θέση εκκίνησης την τρίτη μέρα, εντούτοις δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί τους πρωτοπόρους. Ήταν πέμπτος γενικής και έδειχνε να συμβιβάζεται με τη θέση, όμως η ατυχία που είχε ο τρίτος Meeke τον προβίβασε τέταρτο.

Πέμπτος μετά και την ολοκλήρωση της 3ηςμέρας είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος είναι 14 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ogier και έκτος ο Esapekka Lappi(Toyota Yaris).

Ακολουθούν οι Elfyn Evans (Ford Fiesta) και Kris Meeke (CitroenC3) στις θέσεις εφτά και οκτώ αντίστοιχα. Ο τελευταίος είχε σαφής οδηγίες να τερματίσει στο βάθρο και μέχρι την προτελευταία ειδική της μέρας ήταν στους στόχους της ομάδας. Ένα σκασμένο ελαστικό όμως στην τελευταία ειδική από τρίτο τον έριξε όγδοο με αποτέλεσμα ο αγώνας του να καταστραφεί.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Teemu Suninen (Ford Fiesta) και ο 17χρονος Kale Rovanpera (Skoda Fabia R5), ο οποίος είναι και ο νέος πρωτοπόρος στην κατηγορία WRC 2. Δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι ο Pontus Tidemand ενώ τρίτος εξακολουθεί να παραμένει ο Gus Greensmith.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρείς ειδικές, καθώς το πρόγραμμα να περιλαμβάνει δυο περάσματα από τη θρυλική ElCondor, με το δεύτερο να είναι και η powerstageτου αγώνα.

  1. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 2:58:33.9
    2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 46.5
    3. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 1:08.2
    4. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 1:59.0
    5. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 2:13.8
    6. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 2:42.9
    7. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 2:49.1
    8. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 3:20.4
    9. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 4:17.6