Jordan Rally 2018 – Μεγάλος Νικητής ο Nasser AL-Attiyah

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου ο πρώτο αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής. Το 12οΡάλι Ιορδανίας βρήκε νικητές το πλήρωμα των AL-Attiyahκαι Baumel. Το πλήρωμα κατάφερε να κερδίσει και τις δεκατέσσερις ειδικές διαδρομές του αγώνα, φτάνοντας σε μια εύκολη νίκη με μια διαφορά της τάξης των 8 και λεπτών από το δεύτερο πλήρωμα.

Με την νίκη του αυτή ο Καταρινός πολυπρωταθλητής έφτασε τις 12 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ νικών του πρώην οδηγόυ rally Mohammed Ben Sulayem, σημερινού αντιπρόεδρου της FIA για την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Stajf-Skacelova από την Τσεχία. Το πλήρωμα κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στις 13 απο τις 14 ειδικές διαδρομές. Ένα πρόβλημα όμως στην τέταρτη ειδική διαδρομή τον άφησε στην τρίτη θέση με το τέλος της πρώτης μέρας. Την δεύτερη μέρα συνέχισαν την αντεπίθεση τους καταφέρνοντας τελικά να επανακτήσουν την δεύτερη θέση με μία διαφορά της τάξης των δύο και πλέων λεπτών.

Το πόντιουμ συμπλήρωσαν οι AL-Thefiri-AL-Kuwari. Το πλήρωμα οποίο προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πρόβλημα που αντιμετώπισε το Τσεχικό πλήρωμα στην 4η ειδική διαδρομή χωρίς να τα καταφέρουν αφού η διαφορά πληρώματος και αγωνιστικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφνανές.

Στην τέταρτη θέση γενικής τερμάτισε το τοπικό πλήρωμα Juma K.-Juma E, το οποίο είχε μια πολύ καλή παρουσία στον αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα του Μεανατολικού πρωταθλήματος είναι ο διεθνής μας αγώνας, το Cyprus Rally, το οποίο θα διεξαχθεί απο τις 15-17 Ιουνίου.