WRC YPF Rally Argentina – Μέρα 2η: Κυρίαρχος ο Tanak

Ο Εσθονός Ott Tanak είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τα βλέμματα πάνω του τη δεύτερη μέρα, καθώς ήταν ο κυρίαρχος στον αγώνα της Αργεντινής. Οδήγησε ταχύτατα το Toyota Yaris στις εφτά ειδικές της μέρας, κερδίζοντας τις πέντε από αυτές.

Αυτή η απόδοση ανταμείβεται μέχρι στιγμής με προβάδισμα 22 δευτερολέπτων και το Σάββατο ξεκινώντας τελευταίος μεταξύ των αυτοκινήτων WRC, έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει προβάδισμα νίκης.

Ο Kris Meeke (Citroen C3) ξεκινούσε από ιδανική σειρά εκκίνησης και κατάφερε να αναρριχηθεί δεύτερος γενικής. Κατά τη διάρκεια του σκέλους δεν είχε καμία απάντηση στους χρόνους του Tanak, ενώ παράλληλα έχει και το βλέμμα του στραμμένο πίσω του, καθώς η θέση του δεν είναι επισφαλής.

Ο λόγος ακούει στο όνομα Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος είναι 5.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βρετανό. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές έβαλε τη σκληρή γόμα ελαστικών και τα πήγε καλύτερα, αφού από την έκτη θέση κατάφερε να ανέβει τρίτος στη γενική κατάταξη.

Μόλις 0.9 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Neuville είναι ο Dani Sordo (Hyundai i20), ο οποίος κάνει σταθερό αγώνα, μένοντας μακριά από περιπέτειες, ενώ στην πέμπτη θέση είναι ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta).

Ο πρωταθλητής όπως αναμενόταν δυσκολεύτηκε πολύ καθώς ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές. Εντούτοις πάλεψε πολύ κερδίζοντας μάλιστα την πρώτη της μέρας. Είναι 36 δευτερόλεπτα μακριά από τον Tanak, όμως το Σάββατο με καλύτερη σειρά εκκίνησης θα έχει την ευκαιρία να ανέβει θέσεις στη γενική κατάταξη.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Craig Breen (Citroen C3) και έβδομος είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος κατάφερε στα αρχικά στάδια της μέρας να προηγηθεί όμως δυο σκασμένα ελαστικά τον έριξαν πίσω στην κατάταξη. Στη δεκάδα βρίσκονται οι Esapekka Lappi (Toyota Yaris) και οι δυο οδηγοί της Ford, Elfyn Evans και Teemu Suninen.

Στην κατηγορία WRC 2 η Skoda είναι για ακόμα μια φορά η κυρίαρχη, καθώς οι δυο της οδηγοί είναι στις δυο πρώτες θέσεις. Αυτός που προηγείται είναι ο Pontus Tidemand, ενώ δεύτερος είναι ο ταλαντούχος νεαρός Kale Rovanpera. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Gus Greensmith.

Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα είναι το Σάββατο, το οποίο αποτελείται από εφτά ειδικές διαδρομές, όπου μεταξύ αυτών είναι το διπλό πέρασμα από την 40άρα Cuchilla Nevada-Rio Pintos.

  1. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 1:30:38.6
    2. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 22.7
    3. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 28.6
    4. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) + 29.5
    5. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 36.4
    6. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 41.2
    7. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 58.5
    8. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1:07.9
    9. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) + 1:10.3
    10. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 1:33.7