Jordan Rally – 1ος Αγώνας Μεσανατολικού Πρωταθλήματος: Άνετο προβάδισμα για τον Nasser al Attiyah

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ράλι Μέσης Ανατολής (MERC) ξεκίνησε την Πέμπτη με μια συναρπαστική σούπερ ειδική διαδρομή στις όχθες της Νεκράς Θάλασσας, με την συμμετοχή 10 οδηγών από το Κατάρ, το Ομάν, το Κουβέιτ, το Λίβανο.

Το 36ο Ράλι Ιορδανίας διεξάγεται από τις 26-28 Απριλίου, σε μια προσπάθεια του Nasser Saleh Al Attiyah απο το Κατάρ να ισοφαρίσει σε νίκες τον πρώην οδηγό του ράλι Mohammed Ben Sulayem, σημερινό αντιπρόεδρο της FIA για την Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

Ο Nasser Saleh al Attiyah έγραψε τον ταχύτερο χρόνο 1 λεπτό 35,9 δευτερόλεπτα στην υπέρ ειδική διαδρομή Vsetl που άνοιξε την αυλαία για το φετινό πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής στις ακτές της Νεκράς Θάλασσας στην Ιορδανία την Πέμπτη.

Ο οδηγός του Ford Fiesta R5 κυνηγάει το 14ο Μεσανατολικό πρωτάθλημα και την 12η νίκη στην Ιορδανία. Ο ίδιος και ο Γάλλος συνοδηγός Mathieu Baumel πήραν προβάδισμα μόλις 1,4 δευτερόλεπτα από το τσεχικό πλήρωμα των Vojtach Stajf (CZE) / Marketa Skacelová. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε Al-Thefiriκαι Al-Kuwari και στην τέταρτη θέση το πρώτο τοπικό πλήρωμα των Shaban-Shaban S.

Η Παρασκευή αποτελείτω απο πέντε ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων οι δύο επαναλαμβανόμενες. Απο την πρώτη ειδική διαδρομή, το πλήρωμα των AL-Attiyah και M.Baumel δεν άφησε κανένα σημείο αμφισβήτησης κερδίζοντας όλες τις ειδικές της μέρας. Το πλήρωμα ολοκλήρωσε την δεύτερη μέρα βρισκόμενο 4 λεπτά και 20.9 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα των AL-Thefir-AL-Kuwari. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε το Τσεχικό πλήρωμα των  Stajf-Skacelova, πρώτο τοπικό πλήρωμα στην τέταρτη θέση γενικής το πλήρωμα των Juma-JumaE.

Ο αγώνας συνεχίζεται το Σάββατο με την διεξαγωγή 8 ειδικών διαδρομών και όπως έχει διαφανεί απο τα μέχρι στιγμής δεδομένα το πλήρωμα των AL-Attiyah-Baumel αναμένεται να έχουν ακόμα μια εύκολη μέρα.

Φωτογραφίες: mmsrally