WRC VODAFONE RALLY DE PORTUGAL 2018: Ο Thierry Neuville κέρδισε στην Πορτογαλία

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η τελευταία μέρα του ράλι Πορτογαλίας. Ο Thierry Neuville ανέβασε το Hyundai i20 πρώτο στη ράμπα του τερματισμού μετά από ένα πολύ καλό αγώνα για αυτόν και την ομάδα.

Ο Βέλγος κατάφερε χθες να αποκτήσει σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, το οποίο διαχειρίστηκε σωστά σήμερα και χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα δεν απειλήθηκε από κανένα. Επιπλέον τερμάτισε δεύτερος στην powerstageκατακτώντας ακόμα τέσσερις έξτρα βαθμούς και έτσι με αυτή τη νίκη ανέβηκε πρώτος στη βαθμολογία των οδηγών με 119 βαθμούς έναντι 100 του Sebastien Ogier.

Επίσης η ομάδα της Hyundai εξακολουθεί να προηγείται στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 175 βαθμούς έναντι 162 της M-Sport Ford.

Η Βρετανική ομάδα είδε τον νούμερο ένα οδηγό της Sebastien Ogier να αποχωρεί νωρίς από τον αγώνα, όμως την παρτίδα έσωσαν οι Elfyn Evans και Teemu Suninen, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Evans δεν ήταν σε θέση να απειλήσει τον Neuville και κινήθηκε χωρίς ρίσκα ούτως ώστε να εξασφαλίσει βαθμούς για την ομάδα, κάτι που κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο.

Από την πλευρά του ο Suninen τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο και το κατάφερε μετά από ωραίες μάχες με τους Sordo και Lappi. Μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού σκέλους ανέβηκε από τέταρτος τρίτος ύστερα από τιμωρία 10 δευτερολέπτων που επιβλήθει στον Sordo στην τελευταία ειδική της μέρας. Σήμερα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ισπανό, αντέχοντας παράλληλα στην πίεση του Esapekka Lappi.

Ο Φιλανδός οδηγός της Toyota ήταν στη μάχη της τελευταίας θέσης στο βάθρο και πίεσε μέχρι και το τελευταίο μέτρο το Yaris. Από την πρώτη ειδική της μέρας κατάφερε να περάσει τον Sordo ανεβαίνοντας τέταρτος. Έκανε ότι μπορούσε για να περάσει και τον Suninen, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Η καλή του απόδοση σφραγίστηκε με τη νίκη στην power stage, η οποία του απέφερε πέντε επιπλέον βαθμούς.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20) έμεινε τελικά πέμπτος, με τα δυο Citroen C3 των Mads Ostberg και Craig Breen να καταλαμβάνουν τις θέσει έξι και εφτά αντίστοιχα.

Ο Pontus Tidemand με Skoda Fabia R5 ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία WRC 2. Το πολύ μεγάλο προβάδισμα που απέκτησε χθες του επέτρεψε να κινηθεί πιο άνετα σήμερα, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κερδίσει ακόμα δυο ειδικές και να ολοκληρώσει τον αγώνα με διαφορά πέραν των δυο λεπτών από το δεύτερο Lukasz Pieniazek, επίσης με Skoda Fabia. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Staphane Lefebvre με το καινούργιο Citroen C3 R5.

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το ράλι Σαρδηνίας και θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 10 Ιουνίου.