WRC VODAFONE RALLY DE PORTUGAL 2018 – Μέρα 3η: Ξεκαθάρισε το τοπίο

Με την ολοκλήρωση της τρίτης μέρας στο ράλι Πορτογαλίας το τοπίο ξεκαθάρισε, όσον αφορά τις δυο θέσεις του βάθρου, καθώς οι αποστάσεις που δημιουργήθηκαν δύσκολα μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) κατάφερε να ελέγξει τον ανταγωνισμό και να αυξήσει τη διαφορά του από τον Elfyn Evans. Μπορεί να κέρδισε μόλις μια ειδική από τις έξι του σημερινού προγράμματος, όμως αυτό φάνηκε να είναι αρκετό, καθώς οι τερματισμοί μπροστά από τον Evans σε ακόμα τρείς περιπτώσεις του δίνουν πλεονέκτημα νίκης.

Από την πλευρά του ο Evans (Ford Fiesta) έκανε την προσπάθεια του σήμερα, μείωσε τη διαφορά του από τον Neuvilleμέχρι και τα 12 δευτερόλεπτα, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το παραπάνω βήμα.

Τρίτος βρίσκεται ο Dani Sordo με το δεύτερο i20 Coupe. Ο Ισπανός κυνηγούσε όλη μέρα τον Evans, χωρίς όμως να καταφέρει να τον περάσει. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 17.4 δευτερόλεπτα και σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα γίνει ανατροπή.

Ο Teemu Suninen με Ford Fiesta είναι τέταρτος και είναι ο οδηγός που έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να διεκδικήσει αύριο θέση στο βάθρο, καθώς είναι μόλις 4.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sordo.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi με Toyota Yaris και την πρώτη επτάδα  συμπληρώνουν οι δυο οδηγοί της Citroen, Mads Ostberg και Craig Breen.

Τρομακτικό ατύχημα είχε ο Kris Meeke με το τρίτο C3 στην 12η ειδική διαδρομή. Ο Βρετανός από την έβδομη θέση που έτρεχε είχε έξοδο με αποτέλεσμα κυριολεκτικά να διαλύσει το αυτοκίνητο του. Ευτυχώς αυτός και ο συνοδηγός του δεν έπαθαν το παραμικρό.

Υπο καθεστώς Rally 2 επέστρεψαν σήμερα οι Andreas Mikkelsen, Sebastien Ogier και Jari-Matti Latvala. Ο πρώτος κινήθηκε συντηρητικά μετά το μηχανικό πρόβλημα που είχε χθες, ενώ οι Ogier και Latvala τρέχοντας χωρίς άγχος κατάφεραν ο πρώτος να κερδίσει μια ειδική και ο δεύτερος δυο.

Ανακατατάξεις είχαμε στην κατηγορία WRC 2. Στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Pontus Tidemand με το Skoda Fabia R5, δεύτερος εξακολουθεί να είναι ο Lukasz Pieiazek επίσης με Fabia R5 και τρίτος ο Stephane Lefebvre με Citroen C3 R5.

Πέντε ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας, όπου ξεχωρίζει το διπλό πέρασμα από την ειδική Fafe, η οποία αποτελεί και την power stage του αγώνα.

Αποτελέσματα

1 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC 3:16:30.0
2 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +39.8
3 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +57.2
4 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +1:01.9
5 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +1:13.0
6 M. Østberg T. Eriksen Citroën C3 WRC +3:14.1
7 C. Breen S. Martin Citroën C3 WRC +4:53.1