Moto GP Γαλλία: Ακόμα μια νίκη πέτυχε ο Marquez

Ακόμα μια νίκη πέτυχε ο Marc Marquez, αυτή τη φορά στην πίστα Le Mans στη Γαλλία. Ο Ισπανός από τη στιγμή που πέρασε μπροστά δεν κοίταξε ποτέ πίσω, κερδίζοντας με σχετική ευκολία. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Petrucci και Rossi.

Στο ηλιόλουστο Le Mans και μπροστά σε περίπου 105 χιλιάδες θεατές, δόθηκε η εκκίνηση για τον πέμπτο αγώνα της χρονιάς. Στο grid βρέθηκε τελικά κι ο Cal Crutchlow που πήρε την άδεια από το ιατρικό επιτελείο του αγώνα και έλαβε κανονικά μέρος, παρά τον χθεσινό τραυματισμό του.

Στην εκκίνηση ο Zarco έφυγε άσχημα από την pole position, όμως με μια επιθετική κίνηση στο σικέιν κατάφερε να κρατήσει την δεύτερη θέση. Καλύτερα από όλους έφυγαν οι Ducati, με τον Lorenzo να περνάει πρώτος και τους Dovizioso, Petrucciνα είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Μεγάλοι άτυχοι του πρώτου γύρου ήταν οι Andrea Iannone και Tito Rabat που είχαν πτώσεις.

Ο Zarco δεν άργησε την επίθεση στον Lorenzo, όμως ο Dovizioso ήταν αυτός που κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μάχη των 2 και κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση. Πιο πίσω ο Marquez πέρασε με άνεση τον Petrucci και άρχισε να μειώνει σημαντικά τη διαφορά από την πρώτη τριάδα.

Στον 4ο γύρο ο Dovizioso προσπέρασε τον Lorenzo, όμως πριν προλάβει να συμπληρώσει μια στροφή στην πρωτοπορία, έχασε το πίσω μέρος της Ducati, βρέθηκε στην αμμοπαγίδα κι έμεινε εκτός αγώνα.

Zarcoκαι Marquez είχαν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση, η οποία όμως τελείωσε άδοξα στον έκτο γύρο, με τον Γάλλο να πέφτει και να σπάει τις καρδιές των χιλιάδων υποστηρικτών που βρέθηκαν στο πλευρό του.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Marquez άρχισε να πιέζει τον Lorenzo και μετά από έναν γύρο και με μια πολύ δύσκολη κίνηση, κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση. Τον αναβάτη της Honda, ακολούθησε έναν γύρο αργότερα κι ο DaniloPetrucci.

Ο Lorenzo έχανε συνεχώς ρυθμό κι έδαφος, καθώς έχασε την τρίτη θέση από τον Rossi, την τέταρτη από τον Miller, μέσα μόνο σε μερικές στροφές, ενώ με το ζόρι κρατιόταν μπροστά από την άλλη εργοστασιακή Honda του Pedrosa.

Μπροστά, παρά το γεγονός ότι ήταν στην πρώτη θέση, ο Marquez δεν άνοιγε την διαφορά από τον Petrucci, ενώ τους 2 τους, πλησίαζε με πολύ γρήγορο ρυθμό κι ο Valentino Rossi. Όμως κανείς από τους 2 δεν είχε τα ελαστικά να απειλήσει περαιτέρω, με τον Ισπανό να εκμεταλλεύεται το πιο σκληρό πίσω ελαστικό και να κρατιέται μπροστά.

Στις μάχες της υπόλοιπης δεκάδας, ο Dani Pedrosa κατάφερε τελικά να περάσει τον Lorenzo, ενώ ο Vinales κατάφερε να περάσει Rinsκαι Aleix Espargaro για την έβδομη θέση.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, τίποτα δεν άλλαξε στην κορυφή, με τον Marc Marquez να κατακτά την τρίτη νίκη της σεζόν και δεύτερη για τον ίδιο επί γαλλικού εδάφου. Ο Ισπανός μάλιστα με αυτή τη νίκη έφτασε τον Casey Stoner στη πέμπτη θέση της κατάταξης με τις περισσότερες νίκες στη μεγάλη κατηγορία.

Δεύτερος ήρθε ο Danilo Petrucci, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο για το φετινό πρωτάθλημα. Τρίτος ήταν ο Valentino Rossi που συμπλήρωσε μετά το Κατάρ το βάθρο. Τέταρτος ήταν ο Jack Miller, μπροστά από τους Pedrosa, Lorenzo και Vinales. O Crutchlow ολοκλήρωσε ένα δύσκολο τριήμερο στην όγδοη θέση, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι A. Espargaroκαι Rins.

Επόμενος αγώνας το τριήμερο 1-3 Ιουνίου και το Grand Prix Ιταλίας από την πίστα του Μουτζέλο.

Πηγή: totalracing.gr