Πέμπτος τελικά ο Lappi στην Πορτογαλία

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing Esapekka Lappi ολοκλήρωσε χθες τον αγώνα στην Πορτογαλία στην τέταρτη θέση μετά από εξαιρετική απόδοση και μάχες με τον Dani Sordo.

Μετά το τέλος του αγώνα όμως οι διοργανωτές τον τιμώρησαν με 10 δευτερόλεπτα ποινή για παράβαση που έκανε στην υπερειδική την Παρασκευή!!! το βράδυ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να χάσει μια θέση και από τέταρτος να τερματίσει πέμπτος, τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω από τον DaniSordo.

Εντούτοις η καλή απόδοση που είχε στον αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή σφραγίστηκε με τη νίκη στην power stage, η οποία του απέφερε πέντε πολύτιμους βαθμούς. «Σήμερα ξεκινήσαμε τη μέρα όπως ακριβώς τελειώσαμε χθες, οδηγώντας συνεχώς στο όριο χωρίς όμως να καταφέρουμε να πιάσουμε τον Suninen. Ήταν μια πολύ σκληρή μάχη, ο Teemu έκανε πολύ καλή δουλειά και του αξίζει το βάθρο. Ωστόσο καταφέραμε να κερδίσουμε την power stage και να πάρουμε πέντε έξτρα βαθμούς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, καθώς μέχρι στιγμής μάζεψα 15 βαθμούς μόνο από αυτές τις ειδικές. Το Σαββατοκύριακο πήγε καλά και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κάναμε λάθη, όπου αυτό ήταν και ο κύριος σκοπός μας.»