WRC RALLYRACC CATALUNYA 2018- RALLY DE ESPAÑA – Μέρα τρίτη: Η ώρα του Latvala;

Συγκλονιστική σε εξέλιξη ήταν η σημερινή τρίτη μέρα στον αγώνα της Ισπανίας, η οποία σημαδεύτηκε με την ακύρωση της όγδοης ειδικής για λόγους ασφαλείας αλλά και από τη βροχή, η οποία έπαιξε το δικό της ρόλο στην εξέλιξη.

Αυτός που ξεχώρισε με την απόδοση του ήταν ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), ο οποίος ξεκίνησε πέμπτος 37 δευτερόλεπτα από την κορυφή και κατάφερε μέχρι το τέλος της μέρας να περάσει πρώτος και να έχει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να σημειώσει την πρώτη του φετινή νίκη.

Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta) έτρεχε με ελαστικά για βρεγμένο (Full wet) όπως και άλλοι συνδυασμοί και έδειχνε ανήμπορος να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους. Αθόρυβα όμως ανέβηκε θέσεις στη γενική κατάταξη και σε συνδυασμό με το πέρασμα στον ομοσταυλό του Elfyn Evans και το σκασμένο ελαστικό του πρωτοπόρου Tanak πέρασε δεύτερος.

Είναι 4.7 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη θέση και αύριο αναμένετε να παρακολουθήσουμε ακόμα μια μέρα με έντονες μάχες. Επίσης η βροχή που έπεφτε στην προτελευταία ειδική της μέρας υποχρέωσε αρκετούς συνδυασμούς να χάσουν χρόνο και ένας από αυτούς ήταν ο Dani Sordo (i20), ο οποίος από δεύτερος υποχώρησε στην έκτη θέση.

Στην τρίτη και τελευταία φετινή του παρουσία ο Sebastien Loeb είναι μέχρι στιγμής τρίτος και παράλληλα στη διεκδίκηση της νίκης. Είναι 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Latvala και 3.3 από τον Sebastien Ogier και καταλαβαίνεται τι έχει να γίνει αύριο.

Ο Elfyn Evans μέχρι και την 11η ειδική έτρεχε στην τρίτη θέση. Από κει και πέρα άρχισε να χάνει χρόνο καταλήγοντας τέταρτος. Όπως είναι τα δεδομένα αποστολή του αύριο θα είναι να κρατήσει πίσω του τον πέμπτο Thierry Neuville (i20) κάτι που φαντάζει δύσκολο καθώς ο Βέλγος κινήθηκε ταχύτατα σήμερα κερδίζοντας μάλιστα και δυο ειδικές.

Οι ελπίδες των Ισπανών για νίκη εξανεμίστηκαν στην προτελευταία ειδική της μέρας, καθώς ο DaniSordoέχασε χρόνο στη βροχή. Δυο θέσεις κέρδισε ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris) σήμερα και είναι έβδομος, ενώ άτυχος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα φάνηκε ο Ott Tanak (Toyota Yaris), ο οποίος αν και προηγείτο στη 10η ειδική ένα σκασμένο ελαστικό τον έθεσε εκτός διεκδίκησης της νίκης.

Συγκλονιστικές μάχες έγιναν και στην κατηγορία WRC 2. Ο Kale Rovanpera (Skoda Fabia R5) κατάφερε να περάσει πρώτος με τον Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) να βρίσκεται δεύτερος. Στην τρίτη θέση είναι ο Ισπανός Nil Solans (Ford Fiesta R5), ο οποίος είναι μόλις 0.3 δευτερόλεπτα πίσω απο τον Τσέχο.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και η αγωνία είναι στο κατακόρυφο. Θα καταφέρει άραγε ο Latvala να κρατήσει πίσω του τους Γάλλους Ogier και Loeb ή ο Thierry Neuville θα κάνει το κόλπο γκρόσο;

Αποτελέσματα τρίτης μέρας

 

1 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC 2:35:01.8
2 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC +4.7
3 S. Loeb D. Elena Citroën C3 R5 +8.0
4 E. Evans D. Barritt Ford Fiesta WRC +9.8
5 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +12.7
6 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +16.5
7 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +46.5
8 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +1:00.7
9 C. Breen S. Martin Citroën C3 R5 +1:37.9
10 A. Mikkelsen A. Jæger Hyundai i20 Coupe WRC +2:07.3
11 T. Suninen M. Markkula Ford Fiesta WRC +3:14.5