WRC RALLYRACC CATALUNYA 2018- RALLY DE ESPAÑA – Μέρα δεύτερη: Ο Tanak οδηγεί τον αγώνα

Σε δικό του ρυθμό ήταν ο Ott Tanak τη δεύτερη μέρα στον αγώνα της Ισπανίας, όπου το σκέλος αποτελείτο εξολοκλήρου από χωμάτινες ειδικές διαδρομές. Dani Sordo και Elfyn Evans είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Για το απογευματινό loop της δεύτερη ημέρας του Rally Ισπανίας οι Loeb, Breen, Ogier, Evans, Suninen, Latvala, Neuvilleκαι Sordoεπέλεξαν 5 σκληρά ελαστικά της Michelin, o Al Qassimi 6 μεσαία, και οι Lappi, Mikkelsen 6 σκληρά.

Ο Ott Tanak συνέχισε σε παρόμοιο ρυθμό με το πρωί, ανοίγοντας την διαφορά του από την δεύτερη θέση. Ο Dani Sordo ανέβηκε στην δεύτερη θέση, αφήνοντας οριακά τρίτο τον Elfyn Evans. Ο Ουαλός δεν θέλησε να πάρει ρίσκα από τόσο νωρίς στον αγώνα, και έχασε έδαφος.

Στην 4η ανέβηκε ο Sebastien Loeb, σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους, και απέχει μόλις μισό δευτερόλεπτο από την τρίτη θέση. Εκπληκτικούς χρόνους σημείωσε και ο Jari-MattiLatvala που ανέβηκε στην 5η θέση, μετά το κλατάρισμα που είχε το πρωί. Μάχη για την 6η θέση δίνουν οι Andreas Mikkelsen και Sebastien Ogier, με την μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην 8η θέση βρίσκεται ο Craig Breen, που έχασε αρκετό χρόνο στην τελευταία ειδική, αφού έσπασε το πάνω μέρος της πίσω αεροτομής του C3 WRC. Πριν από αυτό είχε ανέβει στην 5η θέση.Ο Thierry Neuville έχασε μία θέση και έπεσε στην 9η, αλλά θα έχει πολύ καλή θέση εκκίνησης αύριο, στις ασφάλτινες ειδικές.

O Esapekka Lappi συνέχισε σε παρόμοιο ρυθμό με το πρωί, παρόλο που έλυσε το πρόβλημα με τα φρένα του. Στην πρώτη ειδική του loop είχε τετακέ, και έχασε μερικά δευτερόλεπτα, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του σήμερα. Περιμένει τις αυριανές ασφάλτινες ειδικές. Ο Teemu Suninen συνεχίζει να βρίσκεται στην 11η θέση, μη μπορώντας να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπόλοιπων οδηγών.

Στην κατηγορία WRC2 ο πρώτος αγώνας του καινούργιου Volkswagen Polo R5 ξεκίνησε πολύ καλά, αφού οι δυο οδηγοί της ομάδας Stephane Lefenvre και Petter Solberg είναι στην πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ενδιάμεσα τους είναι ο νεαρός Kale Rovanpera, ενώ τέταρτος βρίσκεται ο φετινός πρωταθλητής Jan Kopecky, με τη διαφορά του από τον Solberg να μην ξεπερνά το ένα δευτερόλεπτο.

Αποτελέσματα δεύτερης μέρας

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 1:34:27.4
  2. Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +26.8
  3. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) +29.7
  4. Loeb / Elena (Citroën C3 WRC) +30.2
  5. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +37.6
  6. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +39.1
  7. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +39.4
  8. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) +44.7
  9. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +59.7
  10. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) +1:07.4