GP Αυστραλίας – Αγώνας: Επιστροφή στις νίκες για Vinales

Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα στο Phillip Island, o Maverick Vinales πήρε μια σπουδαία νίκη για το Αυστραλιανό Grand Prix. Μαζί του στο βάθρο οι Iannone, Dovizioso, εγκατάλειψη για Marquez.

Ο καιρός ήταν εξαιρετικός (17 βαθμοί Κελσίου στον αέρα, 36 βαθμοί στο οδόστρωμα) στην πίστα του νησιού της Μελβούρνης και παρά τον δυνατό αέρα, οι αναβάτες πήραν εκκίνηση για τον 17ο αγώνα της σεζόν.

Στην εκκίνηση ο Marquez δεν έφυγε αρκετά καλά από την pole position δίνοντας την ευκαιρία στους υπόλοιπους αναβάτες να επιτεθούν. Αυτός που το έκανε με τον καλύτερο τρόπο ήταν ο Danilo Petrucci που πετάχτηκε από την τρίτη σειρά και πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή.

Όμως ο Ιταλός δεν έμελλε να συνεχίσει την εκπληκτική πορεία του, καθώς έκανε λάθος και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, πέφτοντας τελευταίος. Αυτό ευνόησε τον ομόσταβλό του, Jack Miller, που βρέθηκε να προηγείται στον αγώνα της πατρίδας του, στο τέλος του πρώτου γύρου.

Άμεσα ο Marquez επιτέθηκε και πέρασε στην πρώτη στροφή τον Miller, ο οποίος είδε και τις 2 εργοστασιακές Ducati των Dovizioso, Bautista να τον περνούν με άνεση στην συνέχεια του γύρου. Ο Ιταλός μάλιστα έδειξε τρομερό ρυθμό, καθώς πίεσε τρομερά τον Marquez και κατάφερε να τον περάσει.

Το ίδιο προσπάθησε να κάνει στον 5ο γύρο κι ο Johann Zarco, o οποίος όμως έχασε τα φρένα, έπεσε πάνω στον Marquez, διέλυσε την Yamaha του και έθεσε και τους 2 εκτός αγώνα. Άμεσα ευνοημένοι από το συμβάν ήταν οι 2 εργοστασιακές Yamaha με τον Vinales να παίρνει το προβάδισμα και τον Rossi να ακολουθεί στην δεύτερη θέση.

Ο Ισπανός της ιαπωνικής ομάδας, αμέσως άρχισε να χτίζει μια σημαντική διαφορά στους επόμενους γύρους, ανεβάζοντας την μέχρι και στα 4 δευτερόλεπτα, την στιγμή που ο “Γιατρός” προσπαθούσε να κρατήσει πίσω του τις 2 Ducati αλλά και τον Andrea Iannone.

Ο Iannone ήταν αυτός που κατάφερε να περάσει πρώτος τον σκόπελο του Rossi, όμως η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη και με λιγότερους από 10 γύρους να απομένουν, το μόνο που κατάφερε ήταν να περιορίσει το χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τον Vinales.

Έτσι τίποτα δεν σταμάτησε τον Maverick Vinales που πήρε μια σπουδαία νίκη στο Phillip Island και σταμάτησε το αρνητικό σερί του ίδιου και της Yamaha με 25 αγώνες μακριά από το πρώτο σκαλί του βάθρου!

O Iannone τερμάτισε δεύτερος, μπροστά από τις 2 Ducati των Dovizioso και Bautista, ενώ ο Alex Rins πέρασε με τη σειρά του στο νήμα τον Valentino Rossi για να πάρει την 5η θέση. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Jack Miller, Franco Morbidelli, Aleix Espargaro και Bradley Smith, ενώ ο Dani Pedrosa ολοκλήρωσε έναν καταστροφικό αγώνα για τη Honda, με μια πτώση στον 18ο γύρο.

Το πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται με τον τρίτο αγώνα σε ισάριθμα τριήμερα, στην πίστα της Sepang και το Grand Prix Μαλαισίας (2-4/11).

Πηγή:totalracing.gr