WRC Rallye Monte-Carlo -Μέρα 2η: Ο Evans πέρασε επικεφαλής

Ολοκληρώθηκε αισίως και η δεύτερη μέρα του Monte-Carlo με εναλλαγές στη γενική κατάταξη και ατυχίες για τα πληρώματα, με τον Ogier να έχει τον καλύτερο ρυθμό από τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές.

Οι δύσκολες συνθήκες έπαιξαν το δικό τους ρόλο ειδικότερα στο επαναληπτικό πέρασμα όπου υπήρχε λάσπη στις ειδικές διαδρομές. Το σκέλος ξεκίνησε με τις δυο πρώτες ειδικές να διεξάγονται υπο απόλυτο σκοτάδι και τον πάγο να κρύβει αρκετές παγίδες.

Τα δυο Yaris των Evans και Ogier είχαν τον καλύτερο ρυθμό και είναι στις δυο πρώτες θέσεις. Ο Elfyn Evans κέρδισε μια ειδική σήμερα και αυτό έγινε γιατί ο Ogier είχε κλαταρισμένο ελαστικό. Είδε τη διαφορά του στην έκτη ειδική να εκτοξεύεται στα 23.4 δευτερόλεπτα όμως μέχρι το τέλος της μέρας ο Ogier ψαλίδισε τη μεταξύ τους διαφορά και είναι ξανά σε απόσταση βολής.

Ο Γάλλος είχε σήμερα εξαιρετικό ρυθμό κερδίζοντας τις τρείς πρώτες ειδικές του σκέλους, αποτέλεσμα που τον έφερε επικεφαλής στον αγώνα. Στο επαναληπτικό πέρασμα από τηνAspermont – La Batie-Des-Fonts, επέλεξε ελαστικά με καρφιά και σε κάποιο σημείο της διαδρομής είχε σκασμένο ελαστικό όπου σε συνδυασμό με ένα τετακέ έχασε την πρωτοπορία.
Συνέχισε να πιέζει και στην 5η και τελευταία ειδική της μέρας κατάφερε να καλύψει αρκετά διαφορά και πλέον τον χωρίζουν 7.4 δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Αρκετά θέματα είχε σήμερα ο Ott Tanak (Hyundai i20). Αρχικά δεν είχε την απαιτούμενη ιπποδύναμη για να πιέσει στις κλειστές στροφές ενώ αντιμετώπισε πρόβλημα και με τον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου γεγονός που του στοίχισε σε χρόνο. Είναι τρίτος γενικής 25 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο Evans και περιμένουμε να δούμε αν θα καταφέρει αύριο να ανακάμψει.

Τέταρτος είναι ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris). Ο Φινλανδός δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με τη χθεσινή μέρα και σε συνδυασμό με μια έξοδο έχασε χρόνο και θέσεις.

Στη μετριότητα κινήθηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ο οποίος δε μπόρεσε να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους. Είχε και αυτός πρόβλημα με τον ανεμοθώρακα ενώ κατά το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές επέλεξε τρία ελαστικά με την πολύ μαλακή γόμα και τρία με καρφιά, γεγονός που του στέρησε πολύτιμα δευτερόλεπτα. Παρ΄όλα αυτά είναι έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera και την τέταρτη θέση. Την εξάδα συμπληρώνει ο ομοσταυλός του, Dani Sordo.
Οι προβλέψεις για αύριο μιλούν για χιόνι στις ειδικές. Με τις συνθήκες να αποτελούν ήδη σπαζοκεφαλιά όσον αφορά την επιλογή των ελαστικών, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις τότε ο βαθμός δυσκολίας θα αυξηθεί κατακόρυφα στις τρείς ειδικές της μέρας.
Αποτελέσματα 2ης μέρας
1. Evans 01hr33min57.5sec
2. Ogier +7.4sec
3. Tänak +25.3sec
4. Neuville +53.1sec
5. Rovanperä +59.1sec
6. Sordo +01min49.6sec