WRC Rally Turkey-Προεπισκόπηση

Οι διοργανωτές του Ράλι Τουρκίας εδωσαν στη δημοσιότητα το πρόγραμμα για τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC 2018, που θα διεξαχθεί απο τις 13 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι της Τουρκικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου (TOSFED) έχουν δημιουργήσει μια ανταγωνιστική διαδρομή της τάξης των 317,28 αγωνιστικών χιλιομέτρων σε ένα σύνολο 896,08 χιλιομέτρων στις περιοχές Marmaris και Muğla που φιλοξένησαν υποψήφιο αγώνα ράλι της FIA τον περασμένο Οκτώβριο.

Το Service Park του αγώνα θα βρίσκεται στο Asparan, μόλις 6,69 χλμ από το Değirmenyani, το οποίο θα φιλοξενήσει το Shakedown σε μια ειδική διαδρομή απόστασης πέντε χιλιομέτρων την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή της πανηγυρικής εκκίνησης είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει χιλιάδες φίλους του ράλι και παραθεριστές στον ιστορικό χώρο του Marmaris Meydan στις 19.30 το βράδυ της Πέμπτης. Με το πέρας της εκκίνησης θα ακολουθήσει η 2,45 χλμ super special stage που ξεκινάει στις 20.08.

Η μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα είναι επίσης και η πρώτη χωμάτινη ειδική διαδρομή το πρωί της Παρασκευής, η οποία επαναλαμβάνεται και το απόγευμα. Η ειδική Çetibeli είναι συνολικής απόστασης 38.10 χλμ, το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει στις 07.58 και αναμένετε να προσφέρει αρκετές εκπλήξεις πριν η δράση συνεχίσει με τις δύο άλλες ειδικές διαδρομές Ula (21.90km) και Çiçekil (12.55km) που επαναλαμβάνονται επίσης το απόγευμα.

Η δράση συνεχίζεται το πρωί του Σαββάτου (15 Σεπτεμβρίου) με το πρώτο από δύο περάσματα απο τις τρείς ειδικές διαδρομές, ξεκινώντας από την 36.00km Yeşilbelde στις 08.35. Οι διαδρομές  Datça (10,70χλμ.) και Içmeler (20,40χλμ) ακολουθούν στις 10.08 και 11.11 αντίστοιχα και οι τρεις χρονικά ειδικές διαδρομές επαναλαμβάνονται στις 13.25, 15.08 και 16.11 μετά την επιστροφή στην Asparan για το μεσημεριανό σέρβις και ανασυγκρότηση.

Η τελευταία μέρα αποτελείται απο τέσσερις ειδικές διαδρομές. Ξεκινά με το πρώτο από τα δύο περάσματα μέσω της ειδικής διαδρομής Marmaris 7.12km στις 10.08 που τελειώνει στο Service Park και θα δώσει στις ομάδες την ευκαιρία να κάνουν τις τελικές προετοιμασίες τους για το δεύτερο πέρασμα που θα είναι και η Power Stage (13.18).

Πριν από την βαθμολογούμενη Power Stage, οι ομάδες θα περάσουν και από την Ovacik (8.04km) στις 10.46 και την Gökçe (13.25km) στις 11.24.

Ο επικεφαλής του Ράλι Τουρκίας και ASN Murat Kaya δήλωσε: “Φέτος γιορτάζουμε την επιστροφή της Τουρκίας στο ημερολόγιο του WRC με την τελευταία μας παρουσία στο WRC να είναι το 2010 και να έχει σαν βάση του την Κωνσταντινούπολη.

“Με το Ράλι Τουρκίας που λαμβάνει χώρα τώρα στον Μαρμαρά και τη γύρω περιοχή, ο αγώνας θα προσφέρει εξαιρετικές διαδρομές και μια επαφή με τη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό αυτής της αρχαίας γης με την εκπληκτική θέα. Έχουμε εργαστεί σκληρά για να προσφέρουμε μια εμπειρία ράλι που θέτει νέα πρότυπα για ολόκληρο το WRC με μια εξαιρετική διαδρομή και αποτελεσματική οργάνωση των ειδικών διαδρομών.

“Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω τα κυβερνητικά σώματα του Muğla μαζί με τους Δήμαρχους των δήμων Muğla και Marmaris για την πλήρη υποστήριξή που μας παρείχαν για τις προετοιμασίες μας για το Ράλι Τουρκίας».

Ο αγώνας συμπεριλήφθη για πρώτη φορά στο ημερολόγιο του WRC το 2003 και τελευταία φορά το 2010.