Ο Meeke πίσω στην ενεργό δράση

Το αστέρι του WRC Kris Meeke θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στο International Rally Arena στο Rally Legents τον επόμενο μήνα (11-14 Οκτωβρίου) στο Σαν Μαρίνο.

Ο οδηγός απο την Βόρεια Ιρλανδία ήταν εκτός δράσης από τότε που η Citroën Racing τον έβγαλε από την ομάδα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC τον Μάϊο, μετά από ένα τεράστιο ατύχημα στο Rally de Vodafone της Πορτογαλίας.

Ο Meeke επιβεβαιώσε την παρουσία του στο δημοφιλή ασφάλτινο αγώνα που προβάλλει κλασικά αυτοκίνητα του WRC από το παρελθόν. Θα αποφασιστεί σύντομα αν θα συμμετάσχουν και στο αγωνιστικό κομμάτι της εκδήλωσης ή αν θα εμφανιστούν μόνο στο  Legend Stars show με ένα Subaru που προηγουμένως οδήγησε ο Colin McRae. Ο Σκωτσέζος κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995 και ήταν μέντορας του Meeke όταν ξεκινούσε την καριέρα του.

Ο Meeke, ο οποίος οδήγησε ένα Citroën Xsara στο Rallylegend του περασμένου έτους, θα βρεθεί μαζί τον πρώην ομόσταυλο του Craig Breen, τον πρώην δευτεραθλητή WRC Mikko Hirvonen και τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Miki Biasion σε ένα φαντασμαπορικό τρίημερο.

Ο Breen θα οδηγήσει ένα Citroën C4 WRC μαζί με τον συνοδηγό του Scott Martin, ενώ ο Hirvonen θα μοιραστεί ένα Ford Focus WRC με τον Jarmo Lehtinen.

Η χρονιά του 2018 για τον Meeke στο WRC τερματίστηκε μετά από έξι αγώνες από την Citroën, μια απόφαση που ανακοίνωσε ο κύριος Pierre Budar και η οποία βασίστηκε σε θέματα ασφάλειας μετά από «υπερβολικά υψηλό αριθμό ατυχημάτων».