Η Citroen στοχεύει τους Lappi και Ogier για το 2019

Η Citroen φαίνεται να εντείνει τις προσπάθειές της για να εξασφαλίσει την υπογραφή οδηγών για το πρωτάθλημα WRC 2019, μια λίστα στην οποία περιλαμβάνονται οι Sebastien Ogier, Esapekka Lappi και Craig Breen.

Οι συζητήσεις με τον Ogier σε σχέση με μια πιθανή επιστροφή του στην Citroen συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες, αλλά οι συζητήσεις με τον οδηγό της Toyota Lappi, όπως είναι κατανοητό έχουν κλιμακωθεί.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του WRC Sebastien Ogier, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος στην M-Sport Ford, εξακολουθεί να παραμένει ο πρωταρχικός στόχος της Citroen. Σε περίπτωση που οι συζητήσεις αποτύχουν αυτό θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο να υπογράψουν τον Lappi στην ομάδα.

Ο manager του Φινλανδού συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον επικεφαλής της Citroen Pierre Budar τον Ιούνιο και ο 27χρονος Lappi είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο για να επιθεωρήσει την Citroen Racing και τον C3 WRC τον περασμένο μήνα.

Εκτός από το ενδιαφέρον που επέδειξε η Citroen, ο επικεφαλής της Toyota Tommi Makinen έκανε και αυτός μια πρόσφορά στον Lappi για την επόμενη χρονιά και επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει στην ομάδα τον περσινό νικητή του Ράλι Φιλανδίας μαζί με τους Jari-Matti Latvala και Ott Tanak το 2019.

Ο managerτου Lappi, Erik Veiby, επιβεβαίωσε την προσφορά της Toyota, αλλά πρόσθεσε ότι υπήρξαν επίσης και άλλες προσφορές.

“Ο Esapekka κάνει τη δουλειά του και αποδίδει όσο το δυνατόν καλύτερα για την Toyota, την ομάδα του αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Veiby.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε λάβει μια προσφορά από την Toyota και ότι είμαστε σε συζητήσεις και με άλλες ομάδες για την επόμενη χρονιά, αλλά δεν έχουμε υπογράψει τίποτα”.

Οι σημερινοί οδηγοί της Citroen Breen και Mads Ostberg αμφότεροι ολοκληρώνουν τα συμβόλαια τους στο τέλος της σεζόν και οι δύο επιθυμούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στο WRC C3.

Η χρονιά του Breen ξεκίνησε καλά με τη δεύτερη θέση στη Σουηδία, αλλά στη συνέχεια χρειάστηκε να χάσει δύο αγώνες για να πάρει τη θέση του ο Sebastien Loeb και έκτοτε υπέφερε από πολλά προβλήματα στους αγώνες.

Η Citroen επιμένει ότι δεν έχει υπογράψει συμφωνίες για την επόμενη χρονιά και δεν ανυπομονεί να προβεί σε ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο. Ένας εκπρόσωπος της Citroen είπε: “Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι συζητήσεις συνεχίζονται.”