Η Toyota είναι έτοιμη για την Τουρκία

Η ομάδα της Toyota GAZOO Racing είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πρόκληση του νέου αγώνα στο φετινό ημερολόγιο του WRC, ο οποίος θα διεξαχθεί στην Τουρκία το τετραήμερο 13-16 Σεπτεμβρίου. Τα τρία Yaris WRC τα οποία προέρχονται από δυο συνεχόμενες νίκες σε Φιλανδία και Γερμανία θα οδηγήσουν οι Jari-Matti Latvala, Ott Tanak και Esapekka Lappi.

Ο αγώνας της Τουρκίας συμπεριλήφθη για τελευταία φορά στο WRC το 2010 και η βάση του φέτος θα είναι στον Μαρμαρά με φόντο τη Μεσόγειο θάλασσα. Οι ειδικές διαδρομές αποτελούνται από μαλακούς δρόμους, οι οποίοι είναι κοντά στον Μαρμαρά και από δρόμους με σκληρότερη επιφάνεια, οι οποίοι βρίσκονται στα βόρεια, κοντά στην Mugla. Όλες οι ειδικές είναι καινούργιες για τα πληρώματα και αυτό απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στις αναγνωρίσεις πριν από τον αγώνα. Τα δοκιμαστικά στην Τουρκία πριν από τον αγώνα απαγορεύονταν και έτσι η ομάδα ρύθμισε τα αγωνιστικά στην Πορτογαλία την προηγούμενη βδομάδα.

Το ράλι Τουρκίας ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή στους δρόμους του Μαρμαρά και ακολουθούν τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές την Παρασκευή κοντά στην Mugla. Το Σάββατο ο αγώνας μεταφέρετε δυτικά όπου θα διεξαχθούν ακόμα τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές και ολοκληρώνετε την Κυριακή με τέσσερις ειδικές μεταξύ των οποίων είναι και η power stage, η οποία τερματίζει δίπλα ακριβώς από το service park.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε: «Οι τελευταίοι δυο αγώνες ήταν εξαιρετικοί για εμάς και οπωσδήποτε θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το τέμπο.  Φυσικά αυτό στην Τουρκία δε θα είναι εύκολο καθώς η είναι ένας άγνωστος αγώνας για όλους. Οδήγησα στην Τουρκία το 2003 και θυμάμαι ότι οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες και οι δρόμοι πολύ σκληροί. Φέτος θα είμαστε σε διαφορετική περιοχή και δεν ξέρουμε πως ακριβώς είναι η φύση των ειδικών διαδρομών. Προετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την προηγούμενη βδομάδα στη νότια Πορτογαλία και ευελπιστούμε ότι καταφέραμε να προσομοιώσουμε τις συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε στην Τουρκία, ειδικά τις ψηλές θερμοκρασίες.»

Ο φορμαρισμένος Ott Tanak από την πλευρά του είπε: «Προφανώς είχαμε ορισμένα καλά αποτελέσματα τελευταία, όμως εξακολουθώ να βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Είναι δύσκολο να έχουμε προσδοκίες για την Τουρκία καθώς δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον αγώνα. Όλοι λένε ότι θα είναι πολύ σκληρός. Αυτό θα το δούμε όταν θα πάμε για σημειώσεις. Ξέρουμε ότι θα είναι πολλή ζέστη και νομίζω ότι οι δοκιμές που κάναμε στην Πορτογαλία ήταν πολύ καλές. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί στον αγώνα. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και το μόνο που απομένει είναι να δούμε από κοντά τις ειδικές.»