Σημαντική πρόοδος του Τζιωρτζή στη Βουδαπέστη

Εγκωμιαστικά σχόλια απέσπασε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής για την εμφάνισή του στον έβδομο γύρο του πρωταθλήματος Formula Renault 2.0 EuroCup, όπου μετέχει με τα χρώματα της Fortec Motosports και την υποστήριξη της NAGA Markets. Η πολύ καλή απόδοση στη Βουδαπέστη ήρθε ως συνέχεια της θετικής του παρουσίας στο θρυλικό Spa Francorchamps πριν τις διακοπές του Αυγούστου, δίνοντας νέα δυναμική στην παρουσία του στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου μετέχει φέτος για πρώτη φορά.

Πλέον ο Κύπριος πιλότος εδραιώνεται στη δεύτερη δεκάδα ενός πρωταθλήματος όπου μετέχουν 28 οδηγοί από τις πέντε ηπείρους, κτυπώντας μάλιστα την πόρτα της βαθμολογούμενης δεκάδας. Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα του αγώνα, ήταν 12ος στα προκριματικά ανάμεσα σε 28 οδηγούς, ξεπερνώντας τον teammate του Raul Guzman, ο οποίος λαμβάνει μέρος για δεύτερο χρόνο στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν μόλις 25 χιλιοστά πιο αργός από τον Artur Rougier, έτερο οδηγό της Fortec. Στα προκριματικά του Σαββάτου ήταν 16ος, ξεπερνώντας κατά 4 δέκατα τον Guzman, έχοντας σχεδόν ίδιο χρόνο με τον Rougier, που βρέθηκε μια θέση μπροστά στο grid.

«Η πρόοδος του Βλαδίμηρου είναι εντυπωσιακή. Μπορεί το ξεκίνημα της σεζόν να μην ήταν ιδανικό, όμως δούλεψε πάρα πολύ σκληρά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο στον εξομοιωτή στη βάση της ομάδας στην Αγγλία όσο και στις δοκιμές εξέλιξης. Όπως φαίνεται και στην πίστα, δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τους άλλους οδηγούς μας» σχολίασαν επίσημα χείλη της Fortec.

Στον αγώνα της Κυριακής ο Βλαδίμηρος ήταν 16ος υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, συνεχή βροχή και πολύ περιορισμένη ορατότητα, ενώ στο Σάββατο δέχτηκε κτύπημα στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να πέσει πίσω και στη συνέχεια να εγκαταλείψει λόγω προβλήματος στο ρύγχος του αυτοκινήτου. «Πλέον νιώθω πολύ πιο άνετα. Tο αυτοκίνητο βελτιώθηκε αισθητά. Δούλεψα πάρα πολλές ώρες όλο το καλοκαίρι και στο αγωνιστικό κομμάτι και στην φυσική κατάσταση και πλέον είμαι χαρούμενος που μπορώ να παίρνω σχεδόν το μάξιμουμ από το αυτοκίνητο και που έχω την ταχύτητα για να ανεβαίνω στο grid όσο ψηλότερα είναι εφικτό» δηλώνει ο Τζιωρτζής.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Κυριακή νικητής στο Hungaroring ήταν ο Christian Lundgaard της MP Motorsport. Ο Τζιωρτζής είχε βρεθεί δύο φορές στο βάθρο με το Lundgaard, πέρσι στη Μόσχα, στο πρωτάθλημα SMP F4 North Europe Zone της FIA.

Μέγας χορηγός του Κύπριου οδηγού είναι η NAGA Markets ενώ τον στηρίζουν η Holiday Tours, η ALCO Filters, η Eneos Motor Oil, η Eurofast, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Sana Hiltonia.