WRC Rally Finland – 2η Μέρα: Σε θέση ισχύος

Ο Ιρλανδός Kriss Meeke με Citroen είναι αυτός που προηγείται με το τέλος της 2ης μέρας στο ράλι Φιλανδίας. Ο οδηγός της Abu Dhabi Total World Rally Team εκμεταλλεύεται πλήρως μέχρι στιγμής τη σειρά εκκίνησης, έχοντας ήδη διαφορά 18.1 δευτερολέπτων από τον Jari-Matti Latvala. Κέρδισε 4 από τις 11 ειδικές του σημερινού σκέλους και ξεκινά την αυριανή μέρα από θέση ισχύος.

2

Ο Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R) είναι ο μοναδικός που έμεινε στη μάχη της πρώτης θέσης και αύριο θα πρέπει να βάλει το κεφάλι κάτω για να καλύψει την εις βάρος του διαφορά. Το σκασμένο ελαστικό που είχε στην 4η ειδική διαδρομή μετά από μικροέξοδο, δεν του στοίχισε σε χρόνο και οι ελπίδες για την τρίτη συνεχόμενη νίκη στην πατρίδα του παραμένουν ζωντανές.

3

Μεγάλη μάχη γίνετε για την τρίτη θέση, μεταξύ των Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) και Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R) τους οποίους χωρίζουν 1.1 δευτερόλεπτα. Πολύ κοντά τους βρίσκετε ο δεύτερος οδηγός της Abu Dhabi Total World Rally Team Craig Breen και δείχνει έτοιμος να εκμεταλλευτεί την όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Την εξάδα συμπληρώνει ο Hayden Paddon (Hyundai i20 WRC). Στις θέσεις εφτά και εννιά βρίσκονται τα δυο Ford Fiesta των Mads Ostberg και Eric Camilli.

O Ott Tanak ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, φάνηκε όμως άτυχος καθώς στο πρώτο loop είχε τετακε, το οποίο του κόστισε σε χρόνο και στο δεύτερο loop στην προσπάθεια του να ανακάμψει είχε κλαταρισμένο ελαστικό το οποίο τον έριξε στην 8ηθέση. Εκτός διεκδίκησης της νίκης έμεινε και ο Sebastian Ogier, ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση όταν ένα από τα σπάνια λάθη που κάνει στους αγώνες τον έθεσε νοκ άουτ. Στη 10η ειδική διαδρομή, σε μια δεξιά κλειστή στροφή έριξε το αυτοκίνητο στο χαντάκι με αποτέλεσμα να χάσει 16 λεπτά και μαζί κάθε ελπίδα για τερματισμό στους βαθμούς.

4

Στην κατηγορία WRC 2 ο Esapekka Lappi (Skoda Fabia R5) είναι αυτός που προηγείται με 42.5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Teemu Suninen. Ο Φιλανδός κέρδισε 9 από τις 11 ειδικές και μόνο από δικό του λάθος θα χαθεί η νίκη. Στο μεγαλύτερο μέρος του σκέλους οι Suninen (Skoda Fabia R5) και Evans (Ford Fiesta R5) έδιναν μάχη για τη δεύτερη θέση, η οποία όμως τέλειωσε άδοξα για τον οδηγό του Fiesta, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με το τιμόνι το οποίο τον έριξε στην έκτη θέση.

Εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Evans, ο Pontus Tidemand πέρασε τρίτος και είναι σε απόσταση βολής (1.1 δευτερόλεπτα) από τη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με 8 ειδικές διαδρομές και 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα με την ειδική Ouninpohja μήκους 33km να έχει την τιμητική της.