WRC Rally Finland – Υπερειδική: Ο Tanak πήρε την πρώτη

Ο γρηγορότερος αγώνας της χρονιάς ξεκίνησε με την υπερειδική στην Jyväskylä, πόλη όπου βρίσκετε και το κέντρο του αγώνα. Οι πρωταγωνιστές του προηγούμενου αγώνα Tanak και Mikkelsen ήταν αυτοί που τερμάτισαν στις δυο πρώτες θέσεις, αφήνοντας τρίτο τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Sebastian Ogier, με διαφορά μόλις ένα δέκατο του δευτερόλεπτου. Ο Mikkelsen ήταν αυτός που φλέρταρε με την καταστροφή, καθώς σε μια γρήγορη αριστερή στροφή το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου χωρίς ευτυχώς να πάθει ζημιά. Τέταρτος τερμάτισε ο Thierry Neuville  με τους Kris Meeke και Jari-Matti Latvala να ακολουθούν στις θέσεις πέντε και έξι. Ο τελευταίος έχει σαν στόχο την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο ράλι της πατρίδας. Με το τέλος της υπερειδικής δήλωσε ότι δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος με το οδήγημα του, καθώς αντιμετώπισε μικροπροβλήματα με τις ταχύτητες του αυτοκινήτου και πατούσε το φρένο πολύ νωρίς χάνοντας χρόνο.
Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή και τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν πέντε ειδικές διαδρομές οι οποίες θα επαναληφθούν το απόγευμα και το σκέλος ολοκληρώνετε με την υπερειδική στο Harju.
Από τις 6 το πρωί τοπική ώρα, μέχρι και τις 21:45 οι οδηγοί θα βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, έχοντας να οδηγήσουν 146.85 αγωνιστικά χιλιόμετρα.