H TOYOTA συμπλήρωσε 5000 km για τις δοκιμές του νέου Yaris

Η ομάδα της Toyota Gazoo Racing συμπλήρωσε περισσότερα από 5000 km μέχρι στιγμής στις δοκιμές του νέου Yaris WRC, καθώς προετοιμάζετε για την επιστροφή στους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος την ερχόμενη χρονιά.

Από τον Μάιο που η ομάδα εγκαταστάθηκε στην Puuppola στη Φιλανδία, ήδη ολοκλήρωσε 10 δοκιμαστικά και ο υπεύθυνος για την εξέλιξη του αυτοκινήτου Tommi Mäkinen, δήλωσε ότι με τα δυο αυτοκίνητα που συμμετέχουν στις δοκιμές βγαίνουν πολλά και χρήσιμα περισσότερα συμπεράσματα.

Εργαστήκαμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και από τον Μάιο ολοκληρώσαμε αρκετές δοκιμές μένοντας εντός χρονοδιαγράμματος. Η προσθήκη και δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να ανεβάσουμε τους ρυθμούς στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Από τη μέρα που η ομάδα εγκαταστάθηκε στη Φιλανδία, αφοσιώθηκε στην αξιοπιστία της μηχανής και του κιβωτίου ταχυτήτων. Η δεύτερη ομάδα δοκιμάζει το σύστημα ανάρτησης στην Ευρώπη και δυο από τις χώρες όπου γίνονται οι δοκιμές είναι η Ισπανία και η Πορτογαλία.

13Τα δοκιμαστικά επιβλέπονται από τον αρχιμηχανικό Tom Fowler ο οποίος είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής με την πρόοδο. Ακόμα δεν έχουμε κάνει δοκιμές στην άσφαλτο αλλά μπορούμε να πούμε ότι η απόδοση του αυτοκινήτου είναι ήδη σε ψηλό επίπεδο. Καταφέραμε να εξελίξουμε το αυτοκίνητο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, είπε.

Η οδήγηση έχει χωριστεί μεταξύ τριών Φιλανδών, τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Mäkinen, τον πρώην δοκιμαστή της Hyundai Juho Hanninen και τον Jarkko Nikara. Υπολογίζετε να βοηθήσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Ford Mikko Hirvonen.