Οι αστέρες του WRC στις δοκιμές του Volkswagen Polo R

Η αγωνιστική ομάδα της Volkswagen δοκίμασε το νέο Polo R στη Φιλανδία, μερικά εικοσιτετράωρα πριν από τον αγώνα και η κάμερα κατέγραψε εκπληκτικά πλάνα. Στις χωμάτινες διαδρομές της Jämsä στη Φιλανδία, μαζί με τον δοκιμαστή της Volkswagen και δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Marcus Gronholm, συμμετείχαν επίσης και οι οδηγοί της ομάδας Sebastian Ogier, Jari-Matti Latvala και Andreas Mikkelsen. Ο Gronholm οδήγησε το νέο αυτοκίνητο ενώ οι υπόλοιποι δοκίμασαν και τα δυο μοντέλα (2016-2017), βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Στις δοκιμές αιφνιδιαστική επίσκεψη έκανε και ο πρωταθλητής του 1981 Ari Vatanen, παρακολουθώντας από κοντά το νέο όπλο των Γερμανών.

Ο Jari-Matti Latvala σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών είπε: Αυτές είναι οι δοκιμές που μου αρέσουν. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές και καταφέραμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα πολλά άλματα που μας περιμένουν στον αγώνα.

Ο Latvala ήταν νικητής τρείς φορές μέχρι στιγμής τον αγώνα της πατρίδας του (2010,2014,2015) και είναι μαζί με τον Juha Kankkunen οι δυο οδηγοί που κέρδισαν τρεις φορές τον αγώνα. Αν καταφέρει να επικρατήσει και στο φετινό αγώνα, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ που έχουν με τέσσερις νίκες ακόμα δύο θρύλοι της Φιλανδίας, οι Hannu Mikkola και Tommi Mäkinen.

Ο Markku Alén έχει έξι νίκες στον αγώνα της Φιλανδίας ενώ ο πολυνίκης του αγώνα είναι ο Grönholm ο οποίος μετρά εφτά νίκες.