Hyundai Motorsport: Στόχος το βάθρο και στο ράλι Φινλανδίας

Ξεκινώντας το δεύτερο μισό της σεζόν με το ράλι Φινλανδίας, η Hyundai Motorsport έχει σαν στόχο ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο. Το καλύτερο αποτέλεσμα του Κορεάτικου εργοστασίου είναι μέχρι στιγμής μια τέταρτη θέση, με οδηγό τον Thierry Neuville, τo 2015 σε ένα αγώνα όπου τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι πολύ γρήγορες ειδικές με τα πολλά και συνεχόμενα άλματα.

2016 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally d'Italia Sardegna // June 09-12, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Kevin Abbring

Η ομάδα σε αυτό τον αγώνα θα τρέξει με τρείς οδηγούς, τον Kevin Abbring ο οποίος αντικαθιστά τον Dani Sordo μετά τον τραυματισμό του και τους Thierry Neuville και Hayden Paddon. Και οι τρείς οδηγοί συμμετείχαν σε δοκιμές από την Παρασκευή 22/7 για την καλύτερη προετοιμασία των αγωνιστικών. Η ομάδα μετά το ατύχημα του Sordo σε προηγούμενο δοκιμαστικό βελτίωσε το ελαττωματικό εξάρτημα και αυτή τη φορά οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν χωρίς προβλήματα.

Πλέον στόχος της ομάδας είναι να συνεχίσει τα καλά φετινά αποτελέσματα, όπου μετρά δυο νίκες (Αργεντινή και Σαρδηνία) και τρία βάθρα (Μόντε Κάρλο, Σουηδία και Πολωνία).

2015 World Rally Championship / Round 08 / Rally Finland / July 29 - August 2 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της ομάδας Michel Nadan είπε: Θέλουμε να ξεκινήσουμε το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όπως τελειώσαμε το πρώτο, δηλαδή με τερματισμό στο βάθρο. Είχαμε κάποιες αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην Φινλανδία τις προηγούμενες δυο χρονιές, χωρίς όμως να καταφέρουμε να τερματίσουμε στην τριάδα, ο οποίος είναι και ο βασικός στόχος φέτος. Από την προηγούμενη Παρασκευή κάναμε δοκιμαστικά στα αυτοκίνητα, προσπαθώντας να τα ρυθμίσουμε όσο το καλύτερο για τον αγώνα. Έχουμε βρει τι προκάλεσε το ατύχημα στον Sordo και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε όπως δεν επαναληφθεί ξανά.

Ο Thierry Neuville και ο συνοδηγός του Nikolas Gilsoul ήδη μετρούν μια νίκη στη Σαρδηνία και μια τέταρτη στην Πολωνία φέτος και έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας στη Φινλανδία μέχρι στιγμής, μια τέταρτη θέση στον περσινό αγώνα.

Για τον αγώνα ο Neuville δήλωσε σχετικά: Η Φινλανδία είναι από τους δυσκολότερους αγώνες του ημερολογίου και πάντα νοιώθουμε νευρικότητα όταν πρόκειται να τρέξουμε. Είναι ένας πολύ γρήγορος αγώνας με μεγάλα άλματα και πρέπει να είσαι 100% προσηλωμένος ώστε να είσαι γρήγορος χωρίς λάθη. Χωρίς αμφιβολία είναι ο αγώνας με τα πιο έντονα συναισθήματα, ο οποίος όμως μπορεί να γίνει πολύ δύσκολος αν δεν βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις και παράλληλα να γίνει ο χειρότερος στη χρονιά με καταστροφικά αποτελέσματα λόγο των ψηλών ταχυτήτων.

2016 FIA World Rally Championship / Round 07 / Rally Poland // June 30 - July 03, 2016 // Worldwide Copyright: Hyundai Motorsport

Ο αγώνας έχει τη βάση του στην πόλη Jyväskylä και ο χώρος ανασυγκρότησης βρίσκετε στην Paviljonki. Περιλαμβάνει 24 ειδικές διαδρομές και 333.60 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ξεκινά την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική Harju στους δρόμους της Jyväskylä και συνεχίζετε το σαββατοκύριακο με νέα δρομολόγια και δυο νέες ειδικές διαδρομές οι οποίες μπαίνουν για πρώτη φορά μετά το 1999 και 1994.

Οι ειδικές της παρασκευής βρίσκονται δυτικά προς το Keuruu και περιλαμβάνουν τις κλασσικές Mökkiperä και Jukojärvi οι οποίες είναι μέσα στο δάσος. Το Σάββατο τα πληρώματα θα διέλθουν δυο φορές από την πασίγνωστη πλέον ειδική Ouninpohja όπως επίσης και από τις Päijälä (23.50km) και Saalahti 4.23km. Την Κυριακή οι ειδικές Lempää (Lempää ) και Oittila (10,15km ) οι όποιες θα διεξαχθούν δυο φορές, βρίσκονται νοτιοανατολικά από το κέντρο του αγώνα και είναι άγνωστες για όλους καθώς δεν έχουν χρησιμοποιηθεί αυτή τη χιλιετία.