Ypres Rally 2016 – Πρώτη μέρα: Μπροστά ο Bouffier

Ο πέμπτος γύρος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα διεξάγετε επί Βελγικού εδάφους με τον ασφάλτινο αγώνα Ypres Rally. Οι συνθήκες που χαρακτηρίζουν τον αγώνα με το βρεγμένο οδόστρωμα σε συνδυασμό με τις ψηλές ταχύτητες, απαιτούν εμπειρία και σωστές σημειώσεις καθώς το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Το τέλος της πρώτης μέρας βρήκε τον Bryan Bouffier με Citroen R5 να προηγείται, έχοντας κερδίσει μάλιστα και τρείς από τις εφτά ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους. Ο Γάλλος έχει πίσω του τον οδηγό της Skoda Motorspoprt, Freddy Loix και πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος για να καταφέρει να επικρατήσει.

13528876_911855845607672_6288545753092986334_n

Ο Freddy Loix (Skoda Fabia R5) έχοντας το τρομακτικό ρεκόρ των 10 νικών στον αγώνα της πατρίδας του, από τη δεύτερη θέση που βρίσκετε αναμένετε να επιτεθεί ούτως ώστε να συνεχίσει την παράδοση που τον θέλει νικητή. Στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκονται ακόμα δυο τοπικοί οδηγοί οι Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) και Kris Princen (Peugeot 208 T16) τους οποίους χωρίζουν έξι δευτερόλεπτα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Stephane Lefebvre ο οποίος είχε τη στιγμή του από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή χάνοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα. Ανέκαμψε στη συνέχεια κερδίζοντας δυο ειδικές διαδρομές όμως τα 31 δευτερόλεπτα από την κορυφή δύσκολα θα τα καλύψει.

Άτυχος στάθηκε ο Alexei Lukyanuk ο οποίος είχε έξοδο από την πρώτη ειδική διαδρομή. Ο Ρώσος ήθελε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Kajetan Kajetanowicz αλλά για ακόμα μια φορά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του.

Το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές με τις μάχες για την πρώτη θέση αλλά και για την τρίτη να είναι ανοικτές.