WRC Rally Finland: Το όνειρο έγινε πραγματικότητα

Ο Kris Meeke τα κατάφερε. Κέρδισε στη Φιλανδία και έγινε ο πρώτος Βρετανός που φεύγει νικητής από των αγώνα των 1000 λιμνών. Παράλληλα έγινε ο έκτος μη σκανδιναβός που κερδίζει στα 65 χρόνια ιστορίας του αγώνα. Διαχειρίστηκε εξαιρετικά το πλεονέκτημα που είχε έναντι του Jari-Matti Latvala και χωρίς να απειληθεί ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

13886266_1268561056534361_5174043451102611836_n

Ο Jari-Matti Latvala αρκέστηκε με τη δεύτερη θέση και κινήθηκε χωρίς να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο, μαζεύοντας τους πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια. Τρίτος τερμάτισε ο Craig Breen με το δεύτερο DS3 σημειώνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του. Άντεξε στην πίεση του Neuville και με το τέλος της power stage ήταν συναισθηματικά φορτισμένος, όπου με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να φτάσει σε αυτή την επιτυχία. Στην ενδοοικογενειακή μάχη των οδηγών της Hyundai για την τέταρτη θέση, ο Neuville κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Paddon με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι 2.3 δευτερόλεπτα. Έτσι δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το στόχο της ομάδας που ήταν ο τερματισμός στο βάθρο.

Την εξάδα συμπλήρωσε ο Mads Ostberg ακολουθούμενος από τον Mikkelsen στην έβδομη θέση.

4

Τη κατηγορία WRC2 κέρδισε εύκολα ο Esapekka Lappi με τον Suninen να τερματίζει δεύτερος. Δραματική ήταν η εξέλιξη για την τρίτη θέση όταν ο κάτοχος μέχρι και την τελευταία ειδική Pontus Tideman είχε έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρίσει από τον αγώνα. Το δώρο δεν άφησε να πάει χαμένο ο Evans ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο παραμένοντας έτσι και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

2

Ο επόμενος αγώνας είναι σε τρείς βδομάδες στις ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Γερμανίας.