WRC Finland 2017 – Μέρα τρίτη: Πλησιάζει τη νίκη ο Lappi

Οι ανατροπές στο ράλι Φιλανδίας συνεχίστηκαν και σήμερα με την αγωνία για τον τελικό νικητή να κτυπά κόκκινο. Το δεύτερο πέρασμα από την Ouninpohja έφερε τον Lappi (Toyota Yaris) στην πρώτη θέση μετά την αποχώρηση του Latvala (Toyota Yaris).

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, με το ξεκίνημα της δεύτερης μέρας ο Latvala ήταν αυτός που είχε τον καλύτερο ρυθμό από όλους με αποτέλεσμα να περάσει πρώτος και ειδική με ειδική να ξεμακραίνει από τον ομόσταυλο του Esapekka Lappi. Ο Lappi δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να τον απειλήσει όμως στη 19η ειδική (Ouninpohja 2) είδε τον Latvala να αποχωρεί, με αποτέλεσμα να βρίσκετε πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη σε αγώνα WRC. Στις δυο ειδικές διαδρομές που απέμεναν για να ολοκληρωθεί η μέρα άφησε το πόδι από το γκάζι και οδήγησε χωρίς ρίσκα κλείνοντας τη μέρα με 50 δευτερόλεπτα προβάδισμα.

Πιο πίσω μεγάλη ήταν η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Sunninen και Hanninen. Στη 16η ειδική διαδρομή ο Sunnnen (Ford Fiesta) έκανε λάθος σε σικέιν με αποτέλεσμα να χάσει περίπου 20 δευτερόλεπτα και μαζί τη θέση από τον Hanninen. Στη συνέχεια κατάφερε να ανακάμψει και δυο ειδικές πριν το τέλος της μέρας πέρασε δεύτερος ανάμεσα στα δυο Yaris.

Πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής την καλύτερη του εμφάνιση στη χώρα του ο Juho Hanninen είναι τρίτος 4.3 δευτερόλεπτα από τον Sunninen. Μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον συμπατριώτη του όμως δεν είναι μακριά από τον τερματισμό στη δεύτερη θέση ο οποίος αν έρθει θα είναι και το πρώτο 1-2 για την ΤΟΥΟΤΑ.

Τέταρτος είναι ο Elfyn Evans. Ο Βρετανός σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους και είναι σε θέση βολής καθώς από την τρίτη θέση καθώς απέχει μόλις πέντε δευτερόλεπτα. Στην πέμπτη θέση βρίσκετε ο Craig Breen. Ο οδηγός της Citroen δεν έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει τους προπορευόμενους του όμως καταφέρνει να κρατήσει πίσω του τον Thierry Neuville. Ο Βέλγος δεν βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα το ρυθμό που θα ήθελε και καταφέρνει να κερδίσει θέσεις στη γενική κατάταξη μόνο όταν αποχωρεί κάποιος που είναι μπροστά του.

Μεγάλη αντεπίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο Ott Tanak με αποτέλεσμα να καταφέρει να περάσει έβδομος μπροστά από τον Kris Meeke ο οποίος συμπληρώνει την πρώτη οκτάδα. Μεγάλος άτυχος στάθηκε ο Jari-Matti Latvala ο οποίος αν και έδειχνε πολύ δυνατός από την πρώτη θέση που βρισκόταν προδόθηκε από τ ηλεκτρικά του Yaris με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Στην κατηγορία WRC2 συνεχίζει να προηγείται ο Φιλανδός Huttunen έχοντας μάλιστα αποκτήσει πολύ μεγάλο προβάδισμα από τους Gilbert και Cave που ακολουθούν στις θέσεις δύο και τρία.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε αύριο και τον Esapekka Lappi χωρίζουν 33 αγωνιστικά χιλιόμετρα από την παρθενική του νίκη σε αγώνα WRC. Εκκρεμούν βέβαια οι υπόλοιπες θέσεις του βάθρου και με τα όσα είδαμε σήμερα όλα είναι πιθανά.