F1 Ουγγαρία: Η pole position βάφτηκε κόκκινη

Άπιαστες ήταν οι δυο Ferrari στα προκριματικά του Ουγγρικού αγώνα με αποτέλεσμα να κατακτήσουν τις δυο πρώτες θέσεις στη σχάρα εκκίνησης. Πρώτος θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel και δεύτερος ο ομόσταυλος του Kimi Raikkonen.

Στις κατατακτήριες του Ουγγρικού GP φάνηκε πως οι Ferari είχαν το κάτι παραπάνω σε σχέση με το Βρετανικό GP όπου είχε κυριαρχήσει η Mercedes.

To Q1 κύλησε χωρίς πολλά δράματα. Αρχικά, βγήκαν στην πίστα οι Hamilton, Bottas και ο Paul di Resta ο οποίος επέστρεψε στα cockpit για πρώτη φορά από την Βραζιλία το 2013. Ο di Resta αντικαθιστά τον Massa ο οποίος είχε πρόβλημα με ζαλάδες. Ο Βρετανός της Mercedes ήταν ο πρώτος που σημείωσε γρήγορο χρόνο με τους Vettel και Raikkonen να απαντούν γρήγορα. Φάνηκε εξ’ αρχής πως και αυτή την φορά θα είναι μάχη μεταξύ Ferrari-Mercedes για την Pole με τους κόκκινους να έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Η Mclaren επαλήθευσε όσους την ήθελαν αρκετά δυνατή στην Ουγγαρία με τους δυο της οδηγούς να βρίσκονται άνετα εντός της 10άδας.

Προς το τέλος της διαδικασίας είχαμε έξοδο του Kvyat κάτι που έφερε τις κίτρινες σημαίες. Τελικά, στο Q1 αποκλείστηκαν οι Ericsson, di Resta, Wehrlein, Stroll και Magnussen.

Προχωρώντας στο Q2, από τους πρώτους που βγήκαν στην πίστα ήταν οι Hamilton, Vettel και Bottas. Ο Γερμανός ήταν ο πρώτος οδηγός που κατάφερε να μπει στο 1:16 κατά τη διάρκεια του Q2. O Verstappen κατάφερε με έναν πολύ καλό γύρο να φτάσει στην 2η θέση μόλις 2 δέκατα πίσω από τον Vettel. Με ένα λεπτό να απομένει ο Hamilton καταφέρνει να βρεθεί πρώτος με 1:16.693. Εν τέλει εκτός της τελικής 10αδας έμειναν οι Grosjean, Perez, Kvyat, Ocon και Palmer.

Πρώτοι για χρόνο στο Q3 βγήκαν οι Vettel, Hulkenberg, Bottas και Raikkonen. O Vettel σημείωσε με 1:16.276 νέο ρεκόρ πίστας δείχνοντας πως δύσκολα θα έχανε την Pole. Την ίδια στιγμή ο Hamilton αποφάσισε να εγκαταλείψει τον δικό του γύρο και να πάει στα Pits. Οι δυο Red Bull φάνηκαν ιδιαίτερα δυνατές περνώντας προς ώρες στις θέσει 3-4. Ο Hamilton παραπονέθηκε για κραδασμούς στα ελαστικά καθώς έβγαινε να σημειώσει την δική του προσπάθεια.

Στα τελευταία λεπτά ο Hamilton κατάφερε να σημειώσει χρόνο για να έρθει μόλις 3ος και μετέπειτα 4ος. Ο Vettel δεν βελτίωσε για λίγα χιλιοστά αλλά και πάλι ο χρόνος του ήταν αρκετός για να πάρει την pole. O Raikkonen σημείωσε έναν πολύ καλό γύρο και έφτασε 2ος κλειδώνοντας το 1-2 για την Scuderia. Ακολούθησαν οι Bottas, Hamilton, Verstappen, Ricciardo, Hulkenberg, Alonso, Vandoorne και Sainz. Ο Γερμανός της Renault θα δεχθεί ποινή 5 θέσεων στον αυριανό αγώνα.

Αυτό ήταν και το τρίτο 1-2 που κάνει η Ferrari μέχρι στιγμής στη φετινή χρονιά.